Був поранений, але не евакуювався оскільки медик вирішив, що поранення не тяжке. Надалі з'ясувалося, що в мене перебиті сухожилля на руці. Мене направили до шпиталю, де зробили операцію. У медичних документах вказують, що я довідки про отримання травми не надав. Запитання: Навіщо ця довідка потрібна і що вона дає?

27.10.2022 07:44
Віктор, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



Доброго дня!

Ця довідка має вирішальне значення для правильного висновку ВЛК про те , де як та за яких обставин та у якому обсязі отримано травми на бойовому завдані у визначеній локації бойових дій. Вона говворить про причинно-наслідковий зв язок між нанесеними травсами у зоні ведення бойових дій на основі цього документу буде ви право на виплати та компенсації, якщо її не надати компенсацій можуть не призначити.

Вам треба терміново поки ВЛК  не оформило висновок  про ваш стан , та обставини поранення - направити рапорт у канцелярію командування з вимогою терміново сформувати таку довідку за підписом командувача частини на бланку частини інакше більшість компенсацій не буде враховано Вам. 



Згідно ст. 16 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та Порядката умови призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва) чи інвалідності військовослужбовців, військовозобов'язаних і резервістів, призваних на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, та інвалідності звільнених з військової служби (зборів) осіб, затвердженого Постановою КМУ від 28 травня 2008 р. N 499,
Одноразова грошова допомога виплачується:
- військовослужбовцям строкової служби у разі поранення (контузії, травми або каліцтва) без встановлення групиінвалідності, заподіяного їм під час проходження військової служби, чи в разі настання інвалідності під час проходження військової служби та особам, звільненим із строкової військової служби, у разі настання інвалідності не пізніше ніж через три місяці після звільнення з такої служби внаслідок захворювання або нещасного випадку, що мали місце в період її проходження, залежно від ступеня втрати працездатності - у розмірі, що визначається у відсотках десятирічного грошового забезпечення.
Грошове забезпечення визначається: для військовослужбовців строкової служби - за максимальним посадовим окладом за першим тарифним розрядом, передбаченим для військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом, на день втрати працездатності, а звільнених із служби - на день звільнення; для військовозобов'язаних чи резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, проходять службу у військовому резерві, - за посадою виходячи з окладу за військовим званням у запасі та максимального окладу за посадою, до якої вони були приписані в запасі, на день втрати працездатності;
3. Особи, яким виплачується одноразова грошова допомога у разі поранення (контузії, травми або каліцтва) чи в разі настання інвалідності, подають за місцем проходження служби (зборів) або до військомату (далі - уповноважений орган) такі документи: заяву про виплату одноразової грошової допомоги у зв'язку зпораненням (контузією, травмою або каліцтвом) чи настанням інвалідності; довідку медико-соціальної експертної комісії про встановлення відсотка втрати працездатності та рішення відповідної військово-медичної установи щодо визнання поранення (контузії, травми або каліцтва); копію документа, що свідчить про причини та обставини поранення (контузії, травми або каліцтва), зокрема про те, що воно не пов'язане з вчиненням особою злочину чи адміністративного правопорушення або не є наслідком вчинення нею дій у стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп'яніння або навмисного заподіяння собі тілесного ушкодження; довідку медико-соціальної експертної комісії про встановлення групи інвалідності; копію сторінок паспорта з даними про прізвище, ім'я та по батькові і місце реєстрації; копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

27.10.2022 14:57

Вопросы из такой же категории

Як звільнитися зі служби
У мужа доброкачественная опухоль. Подлежит он мобилизации?
Могут ли меня после операций призвать служить