Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



Доброго дня!

Заключення ВЛК про причинний зв’язок травми (поранення, контузії, каліцтва) у великій мірі залежить від наявності довідки про обставини травми.
Порядок оформлення довідки у військовій частині :
Командир в/ч видає наказ про проведення розслідування та складання акта розслідування;
Уповноважений офіцер збирає пояснення постраждалих та свідків, описує події та складає акт розслідування На підставі акта розслідування начальник медичної роти видає довідку про обставини травми
Командир військової частини підписує довідку про обставини травми, та направляє її до закладу охорони здоров’я в якому перебуває поранений.
Якщо дана довідка не видавалась – потрібно скласти рапорт на командира частини з проханням провести розслідування та видати довідку про обставини травми.
До рапорту потрібно додати свої пояснення, а також за можливості свідків ( інших військовослужбовців, які були поруч у момент отримання поранення.
При складанні пояснення :
Замість “СЕПАРАТИСТИ” писати “НЕВІДОМІ ОЗБРОЄНІ ОСОБИ”;
Не вживати точних назв озброєнь, які проти вас застосовувались (наприклад, замість Град писати, що стріляли з механізованих артилерійських установок).
Всі документи направляти рекомендованим листом з повідомленням на адресу військової частини.
Якщо рапорт та пояснення передаються особисто, зробіть копії всіх документів, та вимагайте в особи, яка приймає документи поставити підпис, дату та печатку в/ч на Вашій копії документів. Якщо довідка про обставини травми не була видана протягом 15 днів , з моменту надходження рапорту та пояснень потрібно звертатись до штабу оперативного командування, якому підпорядковується в/ч з оскарженням бездіяльності.
Зразок рапорту про видачу довідки про обставини травми
Командиру В/ч __________
РАПОРТ Я, (звання, ПІБ)________________________________________, прошу Вас видати наказ про призначення розслідування та видати мені довідку про обставини травми (поранення, контузії), отриманої мною під час виконання обов’язку військової служби _________________________(дата та приблизний час поранення) під час _______________________________________________________________________________ (опис обставин, за яких отримано поранення) в районі___________________________________________________ (вказати місце, де сталося) згідно Додатку 5 до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затвердженого Наказом Міністра Оборони України №402 від 14.08.2008 р. До рапорту додаю: Копію виписного епікризу з ______________________ №______ від___________20.. р Копію висновку ВЛК №_________ від ______________20.. р Пояснення про обставини отримання поранення “___”___________20____р. __________________________ Зразок пояснень про обставини травми Командиру В/ч ______ ПОЯСНЕННЯ Я, (звання)(ПІБ)_____________________________________, (посада)_______________________ (Номер бригади), з приводу отримання мною __________________________(вказати поранення) _________________20..р в районі _______________________________________________ (населений пункт, область) під час виконання мною обов’язків військової служби під час проведення антитерористичної операції, можу пояснити наступне: Опис: Коли отримав травму? (дата та час) Де саме знаходився (ПТД, на завданні, у транспорті)? Під час якого завдання та на підставі якого наказу отримане поранення? Що відбулося? Хто був поруч? Хто допоміг вибратись або як був доставлений в госпіталь, і в який? Діагноз в госпіталі? Хронологія переміщення між госпіталями?
До пояснення додаю такі документи:
Копія виписного епікризу з _____________госпіталю №___________ від___________2015 р
Копія висновку ВЛК №______________ від________________2015 р
Копія пояснення свідків (звання, ПІБ)
______________________________________________.

“______”________________20_____р _____ _____________________

Зразок можливої довідки частини
https://legal100.org.ua/wp-content/uploads/2018/05/dovidka-pro-obstavini-travmi.pdf

------------------------------------------------------------------------------------------
Відповідно до Постанови КМУ від 28 лютого 2022 року № 168 на виконання Указів Президента України в умовах воєнного стану військовослужбовцям Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейським, починаючи з 24 лютого 2022 року виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 грн в розрахунку на місяць.
Водночас, військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів ̶ розмір додаткової винагороди збільшується до 100 000 грн в розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.
Порядок виплат:
1. Звернутися письмово до заступника командира по роботі з особовим складом підрозділу для централізованого вирішення у фінансові службі.
2. В індивідуальних випадках, які містять суттєві особливості, звертатися безпосередньо до фінансової служби частини.
3. У випадку необхідності додаткових консультацій звертатися на «гарячу лінію» Департаменту фінансів Міністерства оборони України за телефоном (044) 271-35-59.

 
-----------------------------------------------------------------------------------

Скарги та роз яснення приймають тут:
Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів.Или же подайте обращение на урядовий контакт -центр 15-45 https://ukc.gov.ua/portal/appeals/ лучше письменно на министра обороны и загрузите в форму фото копии ответов командира части.

З повагою,
Костянтин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

27.11.2022 12:51

Вопросы из такой же категории

Контракта служба, присвоєння звання особам, які мають спеціальні звання ранги чини
Звільнення з лав ЗСУ
Не пришли боевые