Если у меня есть совместный
Ребенок с девушкой но мы были не в браке . Теперь разошлись могу ли я подать на отцовство что бы видеться с ребенком?

02.12.2022 15:34
Родион , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

якщо у момент народження дитини ви визнали батьківство та записані батьком у свідоцтві дитини , ви є батьком це беззаперечний факт , який підтвердить свідоцтво, бути у шлюбі з мамою дитини не обов язково.

Ви як батько маєте право брати участь у житті дитини і мама дитини не може заперечувати цей факт , проте може вимагати обмежень зустрічей з батьком.

Утакому разі батько мє право звернутися до суду з позовом до матері дитини про встановлення графіку зустрічей з дитиною та способу участі у житті дитини з залученням до позову третьої сторони , яка не заявляє вимог - службу у справах дітей міської ради чи ОДА(ОВА)

Ст. 155 СК України передбачає, що здійснення батьками своїх прав та виконання обов'язків повинні ґрунтуватися на повазі прав дитини та її гідності.
Ви можете подати позов про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з дитиною.
Суд може задовольнити позов, якщо Ви доведете, що спосіб виховання батька не забезпечує необхідного фізичного чи духовного розвитку сина. А саме, своєю поведінкою батько дитини нав'язує їй ту віру, яку сповідує сам, не дивлячись на малий вік дитини на її нерозвинутий кругозір, недостатність пізнань та досвіду щодо релігії та атеїзму. Дії батька негативно впливають на духовний розвиток дитини, можете привести приклади, що син боїться розповідей батька про його релігію, після таких розмов погано спить, стає нервовим чи замкнутим.
В такому позові можете зазначити усі моменти зустрічей батька та сина, А ТАКОЖ ТІ  які  непокоять,  МАМУ ДИТИНИ наприклад, погане або недостатнє харчування, що негативно впливає на здоров'я сина та його самопочуття. ЧИ ІНШІ .

МАМА ДИТИНИ МАЄ НАДАТИ СУДУ СВОЄ БАЧЕННЯ СИТУАЦІЇ , ЗАПЕРЕЧЕННЯ ЧИ ВАРІАНТИ ЗА ЯКИХ ВОНА ГОТОВА ДОЗВОЛИТИ ЗУСТРІЧІ З БАТЬКОМ , СУД ВИЗНАЧИТЬ ОПТИМАЛЬНУ МОДЕЛЬ З УРАХУВАННЯМ ДУМКИ ДИТИНИ , ЯКЩО ЇЙ 7 І БІЛЬШЕ РОКІВ.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

02.12.2022 19:17