Добрый день. Моему сыну 18 лет. Мой бывший муж, отец моего сына, погиб на волне. В военкомате сказали, что ему дадут белый билет. Может ли мой сын выехать с Украины?

11.12.2022 14:45
Маргарита, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



Доброго дня!

 З 29.07.22
військовозобов'язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії росії у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану. ( треба мати довідку , що родич загинув саме від виконання бойових завдань медичної експертизи про причинно -наслідковий зв язок загибелі.)

Якщо ваш син надасть довідку медичної-експертизи про причини загибелі батька , военкомат має видати військовий квиток з виключенням з військового обліку повним білий білет , а також довідку про право виїзду закордон.

також ваш син є лише призовником та не підлягає мобілізації та має право на відстрочку , але питання дозволу на виїзд треба вирішувати у тцк сп ( воєнкомат) , або мати інші підстави вказані на сайті ДПСУ (Держприкордоннаслужба)

Якщо матиме дозвіл воєнкомату , або інші підстави зможе перетнути кордон.

Нові правила перетину з 07.11.22
https://dpsu.gov.ua/ua/peretinannya-derzhavnogo-kordonu-pid-chas-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu-pitannya-vidpovid/ 

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

11.12.2022 17:11