Подскажите пожалуйста закон, в котором указано что после неявки по повестке (для уточнения данных) в указанное время (человек лежал в больнице, справки есть, их отдали военкомату уже) - теперь нужно ждать новую повестку, т.е. идти после выписки не обязательно туда сразу.
Слышала об этом, и на этом сайте мне об этом говорили, но я не могу найти закон.

28.12.2022 20:08
Юлия, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Порядок та закон надаю нижче:

Закон України «Про військовий обов’язок та військову службу»

Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року № 352

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/352-2002-п#Text

Відповідно до пункту 56 Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року № 352 оповіщення громадян про призов на строкову військову службу та їх прибуття на призовні дільниці здійснюється за розпорядженнями керівників районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Вручення повісток проводиться через відповідні органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ, організацій, у тому числі закладів освіти, незалежно від підпорядкування і форми власності. Окрім того, повістки громадянам можуть також вручатися безпосередньо посадовими особами районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Повістка має бути вручена особисто або уповноваженими особами повинен бути складений акт про відмову від отримання повістки із підписами уповноважених осіб та свідків.

У разі надходження на підприємство листа з територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відповідальний за ведення військового обліку зобов’язаний вручити повістку військовозобов’язаному працівнику під підпис.

Якщо працівник відмовляється від отримання повістки, то відповідальна особа за ведення військового обліку має скласти акт про відмову від підпису та отримання повістки і відправити його до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.


60. Керівники районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки зобов’язані особисто контролювати прибуття призовників для проходження призовної комісії, а стосовно осіб, які не прибули на призовну комісію, вживати заходів для встановлення причин їх неприбуття.

{Абзац перший пункту 60 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 1333 від 15.12.2021}

Призовникам, які не прибули для проходження районної (міської) призовної комісії з поважних причин, визначається інший день для її проходження.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

29.12.2022 14:22 (Изменён 29.12.2022 14:23)

Вопросы из такой же категории

Какие дальнейшие действия? Во время назначенное в повестке человек был в больнице
Мобилизация при болезни
День добрый. 12 лет нет обоняния. Меня с таким диагнозом могут призвать служить?