Добрий день ! Є одна обставина, у мого чоловіка в суді є кримінальне провадження по дуже серйозній статті (191 КК), вже два роки йдуть судові засідання (причому провадження на групу осіб), чи являється це причиною для отримання відстрочки від мобілізації?

01.03.2023 14:19
Ірина Моторна, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Для адмін справ:

 Якщо адвокат подавав клопотання суду Про забезпечення позову у частині накладення заборони на службових осіб тцк сп(воєнкомат) по проведенню стосовно Вас заходів з мобілізації до моменту винесення рішення судом по справі.

суд мав внести окрему ухвалу про таку заборону , якщо ні то нічого не заважає вручити Вам повістку.

Якщо справа кримінальна

 то до прийняття рішення судом винесення вироку , ваша мобілізація неможлива. якщо тільки за вашої згоди поданої письмово суду , суд не надасть дозвіл на виконання Вами військового обов язку. (А за власним бажанням підозрюваний може бути мобілізований згідно статті 616 Кримінального процесуального кодексу України .)

дана стаття передбачає кримінальне правопорушення тому до винесення вироку , мобілізаційні процедури з Вами проводити не можуть, а далі треба дивитися за ситуацією , якщо буде судимість , Вас мають виключити з обліку так як Ви вже будете невійськовозобов язаний ні для строкової ні для перебування у резерві.



З повагою,

Костянтин Гончаренко

------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

01.03.2023 17:48