Утеряны передние номера машины, машина в настоящий момент находится в Молдове. Движение с одним номером незаконно, в Молдове делают номера только молдавского образца и то с кучей документов и через МРЭО. В Украине были за 5 минут сделаны дубликаты, но без машины их не получается легально вывезти заграницу (даже с наличием техпаспорта). Машину без номеров нельзя перевезти заграницу, номера без машины тоже, что делать в такой ситуации?

09.06.2023 14:20
Konstantin , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрый день!

Возможно рассмотреть вариант, что бы Сервисный центр МВД Украины направил номера владельцу почтой в страну пребывания авто через консульство, Вы там их установите и пересекаете границу уже на авто с номером. + ОПЛАТА КОНСУЛЬСКИХ ПОЧТОВЫХ УСЛУГ.

Или же делать временный номерной знак по законодательству Молдавии , а в Украине потом поставить на регистрацию, так как Вы владелец и есть документы , растаможка не нужна будет.

Или же нужно обратиться в правохранительные органы Молдовы с заявлением о утрате , возможно поиски дадут результат.

Так же желательно получить письменное раз яснение от компетентных органов Молдавии, что бы понимать алгоритм действий.

------------------------------------------------------------------------
Алгоритм для стран ЕС:

звернутися до поліції за місцем подій.

Якщо у вас вкрали автономер за кордоном, потрібно одразу написати заяву про крадіжку. Є ймовірність, що поліція запропонує вам спосіб продовжити поїздку. Якщо в вас залишився один номерний знак, ви зможете пересуватися дорогами країн ЄС з особливою довідкою. Але в такій ситуації готуйтеся до підвищеної уваги патрульних інспекторів та частих пояснень.

звернутись до спеціалізованої майстерні, яка займається відновленням табличок. Зверніть увагу – допускається лише незначний ремонт.

За повної відсутності реєстраційних знаків експлуатація автомобіля забороняється. В такій ситуації слід звернутися до поліції, написати заяву про крадіжку та уточнити, як можна перевезти машину в безпечне місце. За відсутності реєстрації транспортного засобу слід користуватися евакуатором.

звернутися до посольства або консульства України. Нові номерні знаки вам не видадуть, адже обладнання для їх виготовлення не постачається до дипломатичних установ. Але співробітники розкажуть, як краще вчинити у подібній ситуації. Крім того, у разі знайдення табличок з вами негайно зв’яжуться.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)


10.06.2023 17:18

Вопросы из такой же категории

Прошел суд по 130. Я проиграл. Был он 9 мая,это апеляционный был.
Добрий день зупинила поліція.я їхав на євроблясі виписали штраф 8500грн але штрафа в ДІЇ нема і в Кабінеті Водія теж.шукав по номиру постанови теж нічого.що це означає
Доброго дня, Рік тому було не значне ДТП на орендованому авто - подряпина на бампері у потерпілого. До мене звернулась страхова компанія потерпілого на відшкодування франшизи. Полісу автострахування у мене на руках на даний час немає, але мені вказують на