Моя девушка гражданка Узбекистана, планирует переехать ко мне(я гражданин Украины) в Украину, мы приняли решение, вступить в брак, после чего получить внж, так как по нашему мнению это самый простой способ, на законных основаниях, остаться ей в Украине.

Вопрос

Может есть какой-то другой способ на законных основаниях оставаться ей в стране более 90 дней, если есть, пожалуйста, опишите кратко что за способ.

Как мы поняли, с внж она не сможет устроиться на работу, официально?

Какие документы ей нужны для процесса бракосочетания и вообще какие документы ей пригодяться в Украине

16.07.2023 10:51
Влад, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрый день!
Существуют основания для получения ВНЖ Украины более десяти, но на практике наиболее распространёнными являются следующие:
1. Официальное трудоустройство в Украине (получение разрешения на работу).
2. Воссоединение семьи с иностранцем, который имеет действующий временный вид на проживание в Украине (к этой категории относятся второй из супругов, дети до 18 лет (родные, усыновленные/удочеренные или опекаемые).
3. Брак с гражданином/гражданкой Украины.( продолжительностью 2 года)
4. Работа в представительстве иностранной компании.
5. Работа в представительстве международной неправительственной организации.
Документы
1. Заявление-анкета
2. Нотариально заверенный перевод паспорта (2 экземпляра)
3. Копия страницы паспорта с отметкой о последнем пересечении границы Украины и оригинал паспорта
4. 3 фотографии иностранца, размер 3.5 х 4.5 см, на матовой основе
5. Копия документа, подтверждающего адрес проживания иностранца в стране гражданства (если в паспорте нет отметки о прописке), с переводом на украинский язык заверенная в установленном порядке нотариусом.
6. Нотариально заверенная копия свидетельства о браке и оригинал
7. Копия и оригинал паспорта мужа (жены)
8. Нотариально заверенная копия и оригинал документ, подтверждающий право собственности владельца/владельцев квартиры, в который иностранец будет прописан после получения постоянного вида на жительство
9. Копия паспорта владельца квартиры, в который иностранец будет прописан после получения постоянного вида на жительство
10. Нотариальное согласие собственников/собственника квартиры, в который иностранец будет прописан после получения постоянного вида на жительство, об отсутствии возражений относительно постоянной регистрации иностранца.
Не действительный паспорт использовать нельзя , штампы нужно поставить в новый паспорт.
Можно подать несколько пакетов документов лично, почтой или по доверенности.
Так как в Украине ограничения в связи с военным положением уточните в территориальном органе ДМС порядок приема граждан.

 С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)


16.07.2023 16:07

Доброго дня!

ДОДАТКОВІ УМОВИ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ПМЖ  

необхідно дотримуватись деяких правил. Річ про:
законослухняність;
відсутність громадянства іншої країни;(або подання письмового зобов'язання про відмову від нього в майбутньому)
5 років проживання в Україні без виїзду;
отримання дозволу на імміграцію;
знання мови.
Також особа має повністю себе забезпечувати в матеріальному плані (тобто, мати законну роботу).
Але є певні виключення, адже деякі особи можуть отримати громадянство за спрощеною системою. Річ про корінних мешканців країни, дітях українців та тих, що народились тут. Також у перелік входять люди з громадянством, котрі його втратили та недієздатні особи з місцевими опікунами.
підстави набуття громадянства України
Документи для отримання громадянства
Збір потрібних документів — це перший крок до набуття громадянства України. Вам потрібно пред’явити:
Паспорт.
Посвідку на постійне проживання.
Квитанцію про сплату податків.
3 фото формату 3,5х4,5.
Також по переліку включаються документи про те, що:
особа 5 (з громадянством іншої країни) або 3 (без громадянства) роки жила в Україні;
відсутнє громадянство. Також це може бути заява про зобов’язання відмовитись від нього;
людина має дозвіл на імміграцію та посвідку на постійне проживання;
ви володієте державною мовою;
ви маєте особливі права для того, щоб стати громадянином; (свідоцтво про шлюб у Вашому випадку )
у особи є робота;
ви — людина з інвалідністю (якщо потрібно).
Документи мають бути перекладені державною мовою. Також до повного пакета додається заява.
Це — дуже відповідальний крок. Адже найменша помилка в оформленні може призвести до відмови. Усі дані потрібно ретельно перевірити декілька разів.
Далі документація подається до найближчого відділу Державної Міграційної служби України. Максимальний термін розгляду — один рік. Але зазвичай представники відомства справляються за декілька місяців.
З повагою,
Костянтин Гончаренко

------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)


16.07.2023 16:14

Доброго дня!

Видача дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України

Отримати дозвіл на застосування праці іноземців чи осіб без громадянства на території України можна в регіональному центрі зайнятості за місцезнаходженням підприємства чи установи на заяву роботодавця чи його уповноваженого представника (за довіреністю).

Вартість послуги – 6400 грн. (у разі задоволення запиту на видачу).

Рішення приймається протягом 7 робочих днів та ще 2 дні дається на повідомлення заявника про видачу чи відмову.

Центр зайнятості приймає заяву та документи та видає роботодавцю копію опису з відміткою про реєстрацію (дата та номер) і протягом дня розглядає їх на відповідність вимогам (чи немає кваліфікованих працівників в регіоні, що відповідають вимогам, чи відповідає рівень освіти та кваліфікації вимогам роботодавця, чи немає у роботодавця заборгованості зі сплати податків, чи не відбуває особа покарання тощо). Протягом тижня розглядається питання, роботодавця у дводенний строк повинні повідомити про рішення, після чого він сплачує держ. мито та отримує дозвіл.

„Згідно із статтею 42--2 Закону України „Про зайнятість населення” для отримання дозволу роботодавець подає до територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, такі документи:

заява за формою, встановленою Кабінетом Міністрів України, в якій роботодавець підтверджує, що посада, на якій застосовуватиметься праця іноземця або особи без громадянства, відповідно до законів України не пов’язана з належністю до громадянства України і не потребує надання допуску до державної таємниці;
копії сторінок паспортного документа іноземця або особи без громадянства з особистими даними разом з перекладом на українську мову, засвідченим в установленому порядку;
кольорова фотокартка іноземця або особи без громадянства розміром 3,5 x 4,5 сантиметра;
копія проекту трудового договору (контракту) з іноземцем або особою без громадянства, посвідчена роботодавцем.
Для працевлаштування окремих категорій іноземців та осіб без громадянства роботодавець додатково подає такі документи стосовно:

випускників університетів, що входять до першої сотні у світових рейтингах університетів, - копія диплома про вищу освіту відповідного університету, визнаного в Україні в установленому порядку;
іноземних працівників творчих професій - нотаріально засвідчені копії документів, що ідентифікують об’єкт авторського права та/або суміжних прав автора та засвідчують авторство (авторське право);
відряджених іноземних працівників - копія договору (контракту), укладеного між українським та іноземним суб’єктами господарювання, яким передбачено застосування праці іноземців та осіб без громадянства, які направлені іноземним роботодавцем в Україну для виконання певного обсягу робіт (надання послуг);
внутрішньокорпоративних цесіонаріїв - рішення іноземного суб’єкта господарювання про переведення іноземця або особи без громадянства на роботу в Україну та копія контракту, укладеного між іноземцем або особою без громадянства та іноземним суб’єктом господарювання, про переведення на роботу в Україну з визначенням строку роботи в Україні;
осіб, стосовно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, - копії рішення про оформлення документів для вирішення питання щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, та довідки про звернення за захистом в Україні.
Для працевлаштування засновників та/або учасників, та/або бенефіціарів (контролерів) юридичної особи територіальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, самостійно отримує відомості про закінчення формування статутного капіталу товариства на момент подання заяви про видачу дозволу.

Для працевлаштування іноземних ІТ-професіоналів територіальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, самостійно отримує відомості про наявність у роботодавця зареєстрованого виду діяльності - комп’ютерне програмування.

Для продовження дії дозволу роботодавець подає такі документи:

заява за формою, визначеною Кабінетом Міністрів України;
фотокартка іноземця або особи без громадянства розміром 3,5 x 4,5 сантиметра;
документи згідно з переліком для отримання дозволу, якщо вони змінилися.
Територіальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, самостійно отримує в електронній формі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відомості про статус роботодавця як юридичної особи або фізичної особи - підприємця.

Документи, передбачені цією статтею, які були видані за кордоном, мають бути легалізовані в установленому порядку, якщо інше не визначено міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Посадовим особам територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, заборонено вимагати від роботодавців документи, не встановлені цим Законом.”

Інформацію щодо надання послуги з видачі дозволів та інші відомості щодо працевлаштування іноземців можна отримати на сайті КМЦЗ.

Київський міський центр зайнятості знаходиться за адресою вул. Жилянська, буд.47Б. Гаряча лінія київської служби зайнятості: +38(044) 245 17 17. Номер телефону профільного департаменту з питань застосування праці іноземців: +38 (044) 287 07 24.

Контакти районних центрів зайнятості міста Києва

Голосіївський районний центр зайнятості

вул. Ломоносова, буд.10, телефон +38 (044) 257 76 02;

Дарницький районний центр зайнятості

вул. Заслонова, буд. 22, телефон +38 (044) 567 26 03;

Деснянський районний центр зайнятості

вул. Каштанова, буд. 7, телефон +38 (044) 515 94 98;

Дніпровський районний центр зайнятості

вул. Райдужна, буд. 9А, телефон +38 (044) 542 75 68;

Оболонський районний центр зайнятості

вул. Петра Панча, буд. 7Б, телефон +38 (044) 462 10 40;

Печерський районний центр зайнятості

вул. Іоана Павла II, буд. 7, телефон +38 (044) 277 36 48;

Подільський районний центр зайнятості

вул. Маршала Гречка, буд. 20А, телефон +38 (044) 427 03 28;

Святошинський районний центр зайнятості

вул. Я.Коласа, буд.19А, телефон +38 (044) 407 22 30;

Солом’янський районний центр зайнятості

вул. Жилянська, буд. 47Б, телефон +38 (044) 277 37 08;

Шевченківський районний центр зайнятості

вул. Я.Коласа, буд.19А, телефон +38 (044) 407 22 30.


більш детально тут: https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/Порядок_працевлаштування_іноземців_та_осіб_без_громадянства

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)


16.07.2023 16:17 (Изменён 16.07.2023 16:21)

Вопросы из такой же категории

Выезд с Украины гражданас РБ
Отримане громадянства для дитини
Выезд за границу мужчины