Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Взагалі не сплачувати не можливо - це порушення за нього будуть окремі стягнення.

Особи, як і були піддані стягненню у вигляді штрафу за порушення передбачені Кодексом України про Адміністративне правопорушення або за вироком суду, мають право звернутися до суду з питанням про розстрочку виплати суми штрафу.

Так відповідно до ч. 2 статті 301 КУпАП України відстрочка виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу (за винятком стягнення штрафу на місці вчинення адміністративного правопорушення) здійснюється в порядку, встановленому законом. Відповідно до ч.ч. 1, 2 статті 36 Закону України «про виконавче провадження», за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, державний виконавець за впасною ініціативою чи за заявою сторін, а також самі сторони мають право звернутися до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання, а також про встановлення або зміну способу і порядку виконання. Дане питання розглядається судом у встановлений законом строк. Відповідне рішення може бути оскаржене у встановленому законом порядку.

Розстрочка виплати суми штрафу по кримінальним справам здійснюється відповідно до ч.4 статті 53 КК України, а саме: за клопотанням засудженого, з урахуванням майнового стану особи, суд може призначити штраф із розстрочкою виплати певними частинами строком до одного року.

А тому, якщо у Вас є матеріальні проблеми зі сплатою штрафу, які унеможливлюють своєчасну сплату штрафу - то Ви маєте можливість реалізувати своє право на розстрочку.


Статус військового не звільняє вас від оплати, але маєте право на визначення розстрочки.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)

08.09.2023 14:52

Вопросы из такой же категории

Не знаю имею ли я право на снятие с воинского учёта
Невиплата надбавки до грошового забезпечення військовослужбовцям
Выезд за границу