Хочу узнать как правильно подать этот рапорт и вообще как эта группа называется вообще поздно лимитка выпота систем что я был на станции застанут брови

05.03.2024 17:20
Погиба Роман , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Держава гарантує виплату одноразової грошової допомоги за будь-яке ушкодження здоров’я (контузія, поранення, обмороження, мінно-вибухова травма, вивих, струс, розтягнення, розрив, перелом, отруєння тощо), отримане при виконанні обов’язків військової служби, зокрема під час захисту Батьківщини, якщо таке ушкодження призвело до встановлення групи інвалідності, або його наслідком стала часткова втрата працездатності без установлення інвалідності (Стаття 16 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»).

Порядок дій для отримання одноразової грошової допомоги
Пройти МСЕК для визначення ступеня втрати працездатності та/або встановлення групи інвалідності (детально описано в розділі «Проходження МСЕК»).
Подати до ТЦК та СП, в якому перебуваєш на обліку (якщо  звільнено зі служби), чи до військової частини (якщо  продовжуєш службу) наступні документи:
заяву для виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку з установленням інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності (Додаток 19);
завірену копію довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності або відсотка втрати працездатності із зазначенням їхнього причинного зв’язку (детальніше як пройти МСЕК під час війни читай в розділі «Проходження МСЕК»);
згоду на обробку персональних даних.
До заяви додай копії:
постанови ВЛК щодо встановлення причинного зв’язку поранення (контузії, травми або каліцтва), захворювання;
документа, що свідчить про причини та обставини поранення (контузії, травми або каліцтва), зокрема про те, що воно не пов’язане із вчиненням особою кримінального чи адміністративного правопорушення або не є наслідком вчинення нею дій у стані алкогольного, наркотичного чи токсичного сп’яніння, або навмисного спричинення собі тілесного ушкодження. Таким документом може бути акт службового розслідування, довідка про обставини отримання травми, поранення, контузії, яка видається військовою частиною. При встановленні відсотка втрати працездатності або групи інвалідності у зв’язку з захворюванням, такий документ не подається;
документа, що посвідчує особу (паспорт громадянина України, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту), з даними про прізвище, ім’я та по батькові (за наявності) особи і про реєстрацію місця проживання (за наявності);
документа, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, виданого органом доходів і зборів (для фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомила про це відповідний орган доходів і зборів та має відмітку в паспорті громадянина України, – копію сторінки паспорта з такою відміткою);довідка про банківські реквізити для зарахування коштів.
Вказані документи подаються особисто до центру комплектування та соціальної підтримки (особами, звільненими з військової служби) чи до військової частини (діючими військовослужбовцями). При собі необхідно мати оригінали вказаних документів для засвідчення копій посадовими особами. У разі, якщо немає можливості особистої подачі документів, заяву разом з додатками необхідно направити через найближче відділення «Укрпошти» цінним листом з описом вкладення.



Фінансове забезпечення для військовослужбовців, які виведені поза штат (у розпорядження командира) під час лікування
Зарахування військовослужбовців наказом по особовому складу в розпорядження командира допускається, якщо вони перебувають на тривалому лікуванні у зв’язку з отриманим пораненням або хворобою.
Грошове забезпечення військовослужбовцям (крім строкової служби), зарахованим у розпорядження відповідних командирів, виплачується в розмірі грошового забезпечення, яке військовослужбовці отримували за займаними посадами до зарахування в розпорядження, але не більше ніж два місяці.

Грошове забезпечення військовослужбовцям після перебування в розпорядженні понад два місяці виплачується в розмірі окладу за військовим званням та надбавки за вислугу років, за винятком випадків продовження строків виплати за рішенням Міністра оборони України.

Попри зазначені положення, якщо ти лікуєшся у зв’язку з пораненням, отриманим під час захисту Батьківщини, то навіть перебуваючи на лікуванні більше 2-х місяців, все одно маєш отримувати за час стаціонарного лікування чи відпустки за станом здоров’я у разі тяжкого поранення додаткову винагороду в розмірі 100 тис грн та щомісячне грошове забезпечення в розмірі, в якому ти його отримував(-ла) за останньою займаною посадою до зарахування в розпорядження.

Наказ Міноборони України від 07.06.2018 № 260 від 07 червня 2018 року «Про затвердження Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам» (розділ 12 «Порядок виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам», затверджений наказом Міністерства оборони України від 07.06.2018 № 260).


Розмір додаткової винагороди
Розмір додаткової винагороди залежить від кількості днів виконання бойових (спеціальних) завдань, кількості днів лікування на стаціонарі та перебування у відпустці після тяжкого поранення.
У випадку тяжкого поранення (травма/поранення визначені як «тяжке» висновком (постановою) ВЛК).

За кожен день виконання бойових (спеціальних) завдань, згідно з бойовими наказами, а також за кожен день лікування на стаціонарі або у відпустці після тяжкого поранення, розмір додаткової винагороди становитиме мінімум 3 225,8 грн/день (залежно від кількості днів у місяці), а за повний місяць — 100 000 грн.
У випадку нетяжкого поранення:

За кожен день лікування на стаціонарі – мінімум 3 225,80 грн (залежно від кількості днів у місяці).
Приклад: з 1 по 16 січня військовослужбовець брав участь у бойових діях. 16 січня отримав поранення. З 16 по 25 січня знаходився на лікуванні (травма нетяжка), а з 25 по 31 січня перебував на ППД і був звільнений на кілька днів від виконання службових обов’язків. В такому разі додаткова грошова допомога в лютому становитиме:

100 000/31 = 3 225,80 грн за один день

(16 днів × 3 225,8 грн)+ (9 днів × 3 225,8 грн) = 80 645,00 грн


Порядок дій у випадку припинення виплати додаткової винагороди

 Якщо виплата не відбувається або її раптово припинено після твого проходження ВЛК, подавай рапорт командуванню військової частини. Вимагай виплати додаткової грошової винагороди за весь період лікування. Якщо у в/ч, на твою думку, незаконно відмовили у виплаті, подай скаргу до Штабу оперативного командування, якому підпорядковується твоя частина або до Департаменту фінансів МО чи на гарячу лінію Міноборони (0 800 500 442).
У випадку відсутності результату – звертайтеся до суду.


--------------------------------------------------------------------
зразок рапорту



(Посада, ПІП безпосереднього командира)
________________________________

_________________________________
_________________________________
(Ваше ПІП, посада, звання, рік народження,
контактний номер телефону)



Р А П О Р Т
Я, _____________________________________________________________________________ (ПІБ, посада, звання, військової частини № ________) після отриманого поранення/контузії/ушкодження, починаючи з __________ (дата) перебуваю на стаціонарному лікуванні у _________________________________ (назва медичного закладу).
Обставини, місце та час поранення підтверджуються Довідкою про обставини травми №_____ від ___________.
На даний час я не отримую додаткове грошове забезпечення у збільшеному розмірі, відповідно до положень абз.5. п. 1. Постанови Кабінету міністрів
Відповідно до положень абз. 5 п.1 Постанови КМУ 168 від .28.02.2022 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану», на період стаціонарного лікування після поранення, пов’язаним із захистом Батьківщии, я можу розраховувати на отримання збільшеного додаткового грошового забезпечення в розмірі до 100 000 грн.
В той же час, додаткове грошове забезпечення мені не нараховується.
Керуючись Постановою КМУ №168 від 28.02.2022 та Наказом МО України №260 від 07.06.2018 «Про затвердження Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам» прошу передати відповідні накази до фінансового відділу військової частини та організувати виплату мені збільшеного додаткового грошового забезпечення на період лікування після отриманого поранення.

Додатки
1. Копія довідки про обставини травми №_____ від_______202_р.
2. Копія документів з медичного закладу про лікування військового
3. Інші підтверджуючі документи (за наявності).

___________ 20__ року _________________/ (ПІП)


С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)


12.03.2024 16:19

Вопросы из такой же категории

Погиб сын на войне, что делать родителям
Рапорт щоб з’явитись в суд
Перевод с боевой бригады в другую воинскую часть