В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Працівники секретаріату ВККС стануть держслужбовцямиЗаконопроектом передбачається, що посади державної служби в секретаріаті ВККС відносяться до підгруп I-1, II-1, III-1, IV-1, V-1 посад державної служби.

Працівникам секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України хочуть надати статус державних службовців.

Відповідний законопроект «Про внесення зміни до статті 98 Закону України« Про судоустрій і статус суддів »(щодо забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України) зареєстрований у парламенті.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту Закону, він розроблений у зв'язку з необхідністю уточнення на законодавчому рівні завдань секретаріату ВККС, і закріплення за його працівниками статусу державних службовців.

Згідно з Положенням про секретаріат ВККС, затвердженого рішенням Комісії від 17 січня 2012 № 3/зп-12, основними завданнями секретаріату є організаційне, правове, експертно-аналітичне, кадрове, документальне, інформаційне, матеріально-технічне, фінансово-господарське та інше забезпечення діяльності ВККС .

Таким чином, народні депутати вважають, що необхідно внести зміни до ст. 98 Закону «Про судоустрій і статус суддів» в якій вказати, що організаційне, інформаційно-довідкове та інше забезпечення діяльності ВККС здійснює секретаріат, положення про який затверджується ВККС, а працівники секретаріату комісії є державними службовцями.

Також законопроектом передбачається, що посади державної служби в секретаріаті ВККС відносяться до підгруп I-1, II-1, III-1, IV-1, V-1 посад державної служби.


Получите за 15 минут консультацию юриста!