В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Постанова по справі про адміністративне правопорушення. Порядок оскарження

Дуже часто винесені інспекторами ДАІ постанови про накладення штрафу є необгрунтованими або сфальсифікованими. Нікому не приємно платити штраф за те, чого не робив. Тому настійно рекомендуємо хоча б спробувати оскаржити постанови, які, на вашу думку, винесені незаконно. По-перше, «спроба не тортури, а попит не біда» - варто спробувати, навіть якщо не впевнений в успіху. По-друге, скарга автоматично зупиняє виконання будь-якого постановленія1. За час, відведений на розгляд вашої скарги, ви зможете підкоп необхідну суму для сплати штрафу у разі рішення не на вашу користь. По-третє, ви відновлюєте порушену справедливість і вносите свою лепту в боротьбу з беззаконням. У будь-якому випадку отримуєте досвід у захисті своїх інтересів. Тепер докладніше про самому документі «Постанова по справі про адміністративне правопорушення».

Розглянувши справу про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа - у нашому випадку інспектор ДАІ) виносить Постанову по справі. Згідно КУоАП2, постанова повинна містити:

• найменування органу (посадової особи), який виніс постанову;

• дату розгляду справи;

• відомості про особу, щодо якої розглядається справа;

• виклад обставин, встановлених при розгляді справи;

• вказівка ??на нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане адміністративне правопорушення;

• прийняте по справі рішення;

• вирішення питання про вилучені речі і документи, а також вказівку про порядок і строк її оскарження.

Постанова по справі про адміністративне правопорушення підписується посадовою особою, яка розглянула справу.

У які терміни можна оскаржити постанову?

Згідно КУоАП3 ви маєте право оскаржити постанову про адміністративне правопорушення протягом 10 днів з моменту, коли воно було винесено або з моменту отримання копії постанови, якщо ви не були присутні при винесенні постанови.

ВАЖЛИВО:

Якщо ви з поважної причини пропустили строк, протягом якого можна було подати скаргу, то він може бути відновлений судом. Для цього вам необхідно до позову додати клопотання про відновлення строку оскарження або ж вказати це безпосередньо у позові, а також вказати поважну причину пропуску: хвороба, відрядження та ін Необхідно докласти копію лікарняного листа, посвідчення про відрядження та ін


Получите за 15 минут консультацию юриста!