В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Не губіться в ситуації, що склалася, готуйтеся відстоювати свої права, а наші поради допоможуть у цьому.

Головне, заспокоїтися і слідувати рекомендаціям, наведеним нами. У вас, як у водія, є не тільки обов'язки, а й права, так що сміливо користуйтеся ними для захисту своїх інтересів.

Права, обов'язки водія та вимоги до транспортного засобу

Дуже важливо не попастися на «розлучення» так званих «псевдодаішників» - бандитів, переодягнених у форму міліції. Читай про зовнішній вигляд інспектора ДАІ і службового автомобіля.

Знаючи основні права та обов'язки співробітників ДАІ, ви завжди зможете визначити, наскільки правомірні їх дії. Читай Права та обов'язки співробітників ДАІ:

Під час зупинки автомобіля повинен без затримки підійти до водія.

При зверненні до учасника дорожнього руху повинен чітко і зрозуміло відрекомендуватися, назвати свою посаду, спеціальне звання, прізвище, вказати причину зупинки і суть скоєного правопорушення.

На вашу вимогу він повинен пред'явити своє службове посвідчення.

При розмові зі співробітником ДАІ будьте завжди спокійні, ввічливі і розважливі, часом саме це може вплинути на те, чим для вас закінчиться бесіда. Якщо ви дійсно вчинили правопорушення і згодні з обвинуваченнями, краще визнати свою провину: заощадите час і нерви, крім того, покарання буде мінімальним. Постарайтеся поговорити з інспектором «по душах»: можливо, вдасться обійтися всього лише усним зауваженням або профілактичною бесідою.

Якщо все-таки інспектор складає протокол про адміністративне правопорушення - перевіряйте правильність складання і пишіть свої пояснення

Оскільки універсальних порад щодо поведінки в різних ситуаціях не існує, в блоках нижче наведені посилання на сторінки, що містять схеми дій в найбільш поширених випадках на дорозі:

- Перевищення встановлених обмежень швидкості;

- Дії водіїв при ДТП;

- Порушення вимог дорожніх знаків та розмітки;

- Ненадання пре ¬ майна пішоходам;

- Порушення правил проїзду перехресть;

- Проїзд на червоний;

- Порушення вимог зупинки, стоянки;

- Невикористання ременів безпеки;

- Порушення правил обгону;

- Порушення рядності;

- Невиконання зупинки ТЗ на вимогу працівника міліції.


Получите за 15 минут консультацию юриста!