В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о признании недействительной сделки, совершенной под влиянием угрозы
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о признании недействительной сделки, совершенной под влиянием угрозы

 

Зразок позовної заяви про визнання недійсним правочину, вчиненого під впливом погрози, з урахуванням останніх змін чинного законодавства.

Угода визнається судом недійсною, якщо вона укладена під впливом погрози. Подати позов про визнання угоди недійсною може сторона, якій були адресовані загрози. Потерпілий може вимагати повернути все отримане іншою стороною по угоді.

Якщо неможливо повернути майно, позивач просить стягнути вартість майна. Позов про визнання недійсним правочину, вчиненого під впливом погрози, у загальному випадку подається в суд за місцем проживання відповідача. Однак можлива альтернативна підсудність за вибором позивача.

Якщо спори стосуються нерухомості, вимоги пред'являються за місцем знаходження майна. Розмір державного мита визначається вартістю майна, що витребується.

У відповідності з положеннями Цивільного кодексу, угода, оформлена під впливом обману, насильства, погрози, зловмисної угоди представника однієї сторони з іншою стороною, а також угода, яку особа було змушене здійснити внаслідок збігу важких обставин на вкрай невигідних для себе умовах, ніж інша сторона скористалася (кабальна угода), може бути визнана судом недійсною за позовом потерпілого. Якщо угода визнана недійсною, потерпілому повертається іншою стороною все отримане нею по угоді, а при неможливості повернути одержане в натурі відшкодовується його вартість у грошах. Майно, отримане по угоді потерпілим від іншої сторони, а також причитавшееся йому відшкодування переданого іншій стороні, звертається в доход держави. При неможливості передати майно в доход держави в натурі стягується його вартість у грошах. Крім того, потерпілому відшкодовуються іншою стороною заподіяну йому реальний збиток.


Получите за 15 минут консультацию юриста!