В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о признании наследником
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о признании наследником

 

Зразок позовної заяви про визнання спадкоємцем, з урахуванням останніх змін чинного законодавства.

 

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

 

про визнання спадкоємцем

 

«___»_________ ____ р. помер _________ (ПІБ померлого). Після його смерті відкрилася спадщина, що складається з _________ (вказати склад спадкового майна).

 

Я є спадкоємцем ___ (черга спадкування) після смерті _________ (ПІБ померлого) на підставі _________ (вказати підстави спадкування, за законом або заповітом). Спадкоємці інших черг відсутні.

 

В документах, що підтверджують моє право на спадкування допущені помилки _________ (вказати, які помилки перешкоджають нотаріуса оформити спадщину у позасудовому порядку).

 

Те, що я є _________ (ступінь споріднення) з померлим _________ (ПІБ померлого) підтверджується _________ (перерахувати докази, що підтверджують наявність прав на спадкування), а крім того може бути підтверджено показаннями свідків _________ (ПІБ та адресу).

 

У відповідності зі статтею ЦК, якщо немає спадкоємців першої, другої і третьої черги, право успадковувати за законом одержують родичі спадкодавця третьої, четвертої та п'ятої ступеня споріднення, що не належать до спадкоємців попередніх черг. Закликаються до спадкування до якості спадкоємців четвертої черги родичі третього ступеня спорідненості — прадідуся і прабабусі спадкодавця; в якості спадкоємців п'ятої черги родичі четвертого ступеня спорідненості — діти рідних племінників і племінниць спадкодавця (двоюрідні онуки та онучки) і рідні брати і сестри його дідусів і бабусь (двоюрідні дідуся і бабусі); в якості спадкоємців шостої черги родичі п'ятого ступеня спорідненості — діти двоюрідних онуків та онучок спадкодавця (двоюрідні правнуки та правнучки), діти його двоюрідних братів і сестер (двоюрідні племінники і племінниці) і діти його двоюрідних дідусів і бабусь (двоюрідні дядьки і тітки). Якщо немає спадкоємців попередніх черг, до спадкування як спадкоємці сьомої черги за законом призиваються пасинки, падчерки, вітчим і мачуха спадкодавця.

 

На підставі викладеного, керуючись статтями Цивільного кодексу,

 

Прошу:

 

Визнати мене спадкоємцем за законом після смерті ________ (ПІБ спадкодавця), померлого«___»_________ ____ р.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!