В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о возмещении вреда в результате ДТП
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о возмещении вреда в результате ДТП

 

Зразок позовної заяви про відшкодування шкоди в результаті ДТП зі страхової компанії винуватця ДТП, з урахуванням останніх змін чинного законодавства.

 

Для грамотного складання позовної заяви про відшкодування збитку в ДТП рекомендуємо ознайомитися: Про застосування судами законодавства про обов'язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів

 

Перед складанням заяви рекомендуємо уважно ознайомитися з правилами складання позовної заяви.

 

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

 

про відшкодування шкоди в результаті

 

дорожньо-транспортної пригоди (ДТП)

 

«___»__________ ___ р. за адресою _________ сталося ДТП, в результаті якого водій _________ (ПІБ), керуючи автомобілем _________ (марка, держ. номер), що належить на праві власності _________ (ПІБ) допустив зіткнення з автомобілем _________ (марка, держ. номер), що належить на праві власності _________ (ПІБ), під управлінням _________ (ПІБ).

 

Винуватцем ДТП є водій _________ (ПІБ), який допустив порушення пункту ___ правил дорожнього руху, згідно з яким _________ .

Вина другого учасника ДТП відсутня. В результаті ДТП належний мені автомобіль отримав такі пошкодження _________ (перерахувати з довідки про ДТП).

 

Після ДТП я звернувся в страхову компанію _________ (повне найменування), де застрахована цивільна відповідальність заподіювача шкоди. Страховою компанією мені виплачено страхове відшкодування в розмірі _______ грн. Із зазначеним розміром відшкодування я не згоден, при зверненні на станцію технічного обслуговування мені було запропоновано заплатити _______ грн., що на _______ грн. більше, ніж виплачено страховою компанією.

 

Відповідно до статті ---- ЦК, юридична особа або громадянин, які застрахували свою відповідальність у порядку добровільного або обов'язкового страхування на користь потерпілого (стаття 931, пункт 1 статті 935), у разі, коли страхове відшкодування недостатньо для того, щоб повністю відшкодувати заподіяну шкоду, відшкодовують різницю між страховим відшкодуванням і фактичним розміром шкоди. Оскільки розмір заподіяної шкоди перевищує 120000 грн., яка повинна виплатити мені страхова компанія, різниця підлягає стягненню з винуватця ДТП, згідно з наступного розрахунку сума збитку _______ грн. – 120000 крб. = _______ грн.

 

Оскільки страховою компанією невірно визначена сума страхового відшкодування, з висновком експертизи, проведеної страховою компанією, я не згоден _________ (вказати причини), у відповідності зі статтею 79 Цивільного процесуального кодексу, у справі необхідно призначити проведення судової експертизи, для визначення вартості шкоди, завданої внаслідок ДТП.

 

На підставі викладеного, керуючись статтею,

 

Прошу:

 

Стягнути на мою користь з страхової компанії _________ (повне найменування) страхове відшкодування в розмірі _______ грн.

Стягнути на мою користь з _________ (повністю ПІБ заподіювача шкоди) в рахунок завданої шкоди _______ грн.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!