В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Порушення правил дорожнього руху водіями – поширене явище на дорогах. Але зустрічаються і випадки, коли людина не порушував, а його покарали. Це відбувається з причини невірного тлумачення норм закону або перевищення повноважень співробітниками поліції. Оскарження штрафу ДАІ – складна справа, яка вимагає знань законів і судової практики, і тому без професійної допомоги не обійтися.

Грамотні адвокати сайту допоможуть вам зрозуміти:

Коли за порушення ПДР призначається грошове покарання.

Який розмір санкції передбачено законом.

Куди звернутися, якщо покарання накладено незаконно.

Коли штраф накладається за парковку в недозволеному місці або за перевищення дозволеної швидкості їзди.

5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТА, ЯКЩО ПОКАРАЛИ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

Юридична консультація дозволить зрозуміти нюанси оскарження грошових стягнень для автолюбителів, і визначити:

1. Як оскаржити постанову про адміністративне правопорушення

Відповідно до адміністративного законодавства дії співробітників дорожньо-постової служби оскаржуються:

Керівництву людини, який оформив правопорушення і призначив покарання.

В судовому порядку.

При цьому скарга начальнику автоінспекції не забороняє покараному водієві звернутися за захистом до суду.

Юрист розповість, який спосіб оскарження вибрати в конкретній ситуації, як оформити бажання поскаржитися на незаконні дії поліцейських. Ці знання допоможуть уникнути безпідставного адміністративного притягнення до відповідальності і захистять право користуватися особистим транспортом.

2. Судовий орган, який розглядає оскарження постанов про накладення штрафу.

За законом скарга на рішення про накладення покарання розглядається районним судом за місцем розгляду адміністративної справи.

У тому випадку, якщо вона надходить в судову інстанцію, і керівництву посадової особи (призначив стягнення), то її розглядає тільки суд. Бесіда з професіоналом допоможе дізнатися, куди звернутися за захистом порушених прав. Як уникнути негативних наслідків невірного визначення підсудності розгляду справи? Якщо відбувається оскарження штрафу за перевищення швидкості або неправильну парковку машини. Що робити?

3. Термін, наданий законом для оскарження покарання.

Закон визначає, що скаргу на штраф за порушення правил дорожнього руху подається через десять днів після дати його призначення.

При цьому в цей термін не включаються вихідні і святкові дати. Він відновлюється судом за клопотанням особи, яка оскаржує покарання, якщо встановлені поважні причини подання скарги після зазначеного часу.

Адвокат розповість, як оскаржити постанову про адміністративне правопорушення, розрахувати термін оскарження грошового стягнення в суді, і що зробити для його відновлення. Це допоможе скористатися правом скасування незаконних покарань і захистить вас від безпідставного застосування заходів адміністративної відповідальності.

4. Докази правомірності накладення стягнення

За законом докази – це інформація, за допомогою якої суддя встановлює подія правопорушення і особу, яка вчинила проступок. При цьому не можна доводити обставини справи предметами і документами, які одержані з порушенням законодавства. На практиці доказами штрафу за паркування або перевищення швидкості виступають фотоматеріали, запис з камер вуличного відеоспостереження.

Юрист розповість, які документально підтверджені факти визначають правомірність чи незаконність накладеного на водія грошового стягнення. Такі знання допоможуть захистити себе від безпідставного обвинувачення у вчиненні адміністративного правопорушення при водінні автомобіля.

5. Підстави скасування грошового стягнення.

Згідно із законом рішення про накладення адміністративного покарання приймається суддею, якщо:

Діяння має великого значення, коли результат правопорушення не несе загрози суспільним інтересам.

Немає складу або події проступку.

Закінчився строк притягнення до адміністративної відповідальності.

Адвокат підкаже, за яких обставин штраф з камер дорожнього спостереження підлягає скасуванню, як правильно це довести? Знання допоможуть скасувати необґрунтоване покарання і захистити свої майнові права.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ДО ЮРИСТІВ

Без юридичних знань складно захистити себе від незаконного покарання і за парковку в недозволеному місці, і за перевищення швидкості. Співробітники сайту з допомогою досвіду ведення справ про оскарження адміністративних стягнень, як оскаржити постанову про адміністративне правопорушення і допоможуть захистити майнові інтереси при управлінні автомобілем з додержанням вимог закону, а також допоможуть уникнути негативних наслідків незаконного накладення штрафу співробітниками.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!