В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Як отримати друге громадянство? Що для цього потрібно? Які умови треба виконати? Негативні політичні та економічні зміни, що перманентно відбуваються в Українi, змушують все більша кількість співгромадян перейматися цими питаннями. Докладно відповісти на них для вас постаралися професійні юристи порталу.

Яку вигоду обіцяє новий паспорт? Це, насамперед:

Вільне пересування по світу без візових обмежень;

Гідне життя у країні зі сприятливим економікою;

Можливість легально працювати і вести бізнес за кордоном;

Доступ до освіти в кращих університетах;

Захищеність прав і законних інтересів.

Вищевказане є причинами того, що співвітчизники все частіше проводять оформлення другого громадянства тієї чи іншої держави.

ТОП 3 ПИТАННЯ ДО ЮРИСТА, ПОВ'ЯЗАНИХ З ОФОРМЛЕННЯМ ПОДВІЙНОГО ГРОМАДЯНСТВА

1. Шляхи отримання

Незважаючи на різноманіття нормативної документації країн, що регулює питання прийняття в підданство, міграційна політика та оформлення подвійного громадянства в більшості з них має схожі риси.

7 основних шляхів отримання іноземного громадянства:

Натуралізація. Це найпоширеніший спосіб, що полягає в постійному проживанні за кордоном. Зазвичай термін становить від 3 до 12 років.

Народження. Якщо дитина народжена на території іноземної держави, автоматично визнається громадянином. Це правило діє у країнах Латинської Америки, США і Карибського басейну.

Походження. Якщо ваші близькі предки проживали в іноземній державі, то оформлення другого громадянства для вас пройде швидше.

Іноземний шлюб. Офіційний документ про укладення шлюбу, отриманий в рідній країні одного з подружжя, дає право іншій подати заяву про прийняття в підданство.

Релігійна приналежність. Таке правило існує в Ізраїлі.

Інвестиції. Внесення коштів в економіку іншої країни шляхом придбання нерухомості або відкриття бізнесу полегшує українцям отримання другого громадянства. Це характерно для європейських країн.

За особливі заслуги. Визнання іноземною державою досягнень окремо взятої особистості в спорті, культурі або політиці гарантує надання йому громадянства.

2. Етапи отримання

Стандартне оформлення подвійного громадянства починається з отримання посвідки на проживання (ВНЖ). Підстави його надання аналогічні описаним вище. Додатковими підставами виступають навчальна або робочої візи.

Після закінчення терміну ВНЖ ви можете претендувати на видачу посвідки на проживання (ПМП). Володар ПМП де-факто має статус громадянина країни, але не несе військову службу і позбавлений права голосувати на виборах.

Заключний етап - реєстрація другого громадянства, тобто, отримання іноземного паспорта.

3. Які країни обирають?

Список країн, яким віддають переваги співгромадяни, великий. Але популярністю користуються наступні держави:

Домініканська республіка. Місцеве громадянство обійдеться сім'ї з 4 чоловік в 200 тис. доларів. Країна приваблива низькими податками і теплим кліматом.

Канада. Потрапити сюди можна в рамках трудової або бізнес-міграції. Тут відмінні інвестиційні умови.

Болгарія. З усіх європейських країн вхідна вартість в Болгарії найнижча – 512 тис. євро. За цю суму інвестор отримує документи, які дають право на безвізове переміщення в країнах ЄС.

Латвія. Купівля тутешньої нерухомості на суму 250 тис. євро дає можливість оформити ВНП, а після 10 років проживання — паспорт ЄС.

4. Важлива інформація

Співвітчизники, які отримали друге громадянство, зобов'язані повідомити про це ФМС. Це правило не стосується громадян, які постійно проживають за межами нашої країни.

За порушення цього міграційного дії законом передбачено адміністративний штраф в 75 тис. грн. Несвоєчасне повідомлення тягне штраф в 300 грн.

Провести оформлення другого громадянства і уникнути проблем із законом допоможуть професіонали порталу. Вони нададуть наступні послуги:

Проконсультують з питань імміграції.

Забезпечать юридичний супровід отримання ВНЖ, ПМЖ і громадянства.

Зберуть пакет необхідних документів в Українi і країні перебування.

Оскаржать незаконну відмову візового центру.

Звертайтеся до фахівців і дізнавайтеся всю необхідну інформацію.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!