В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Цивільне законодавство України закріплює три категорії ринкової продукції. Це вільні, обмежені і заборонені товари в обороті. Обмеження торгівлі конкретними продуктами введено, щоб уникнути зловживань з боку продавців і убезпечити покупців. Ліцензування продажу – спосіб державного контролю над товарообігом. Отримати таку ліцензію самостійно - складно і клопітно.

Якщо потрібна допомога в отриманні державного схвалення торгового бізнесу, звертайтеся до професіоналів.

Юристи сайту допоможуть:

оформити заяву;

зібрати документи;

без затримок отримати потрібний сертифікат і розпочати свою справу.

ДОЗВІЛ В ОБЛАСТІ ПРОДАЖІВ – 4 ПИТАННЯ ДО ЮРИСТА

Правова консультація допоможе дізнатися важливі аспекти придбання торгової ліцензії.

1. Види торгівлі, які вимагають схвалення держави

Згідно із законом отримати сертифікат належить підприємцю, який займається реалізацією:

Шифрувальних засобів, телекомунікаційних та інформаційних систем з їх використанням.

Техніки для негласного спостереження за людиною.

Поліграфічної продукції із застосуванням спеціального захисту від підробок.

Озброєння і військової техніки.

Вогнепальної зброї і боєприпасів до нього.

Лікарських препаратів.

Брухту чорного та кольорового металу.

Алкогольної і спиртовмісної продукції.

В ході бесіди з професіоналом ви дізнаєтесь про необхідність ліцензування свого бізнесу, уникнете покарання за підприємництво без державного дозволу.

2. Порядок звернення за сертифікатом

Як встановлює закон при бажанні отримати ліцензію на оптовий продаж підприємець звертається до ліцензуючий орган (він залежить від конкретного виду продукції, що продається) із заявою. У ньому зазначаються:

Найменування та місцезнаходження організації, особисті дані індивідуального підприємця.

Способи зв'язку з заявником (телефон, електронна адреса).

ІПН заявника.

Вид продукції, для торгівлі якій отримується дозвіл.

Дані документального доказу сплати державного мита.

Реквізити документів, які додаються до звернення. Їх перелік встановлюється Урядом України в постановах про ліцензування конкретного виду продажів.

Адвокат розповість, як оформити заяву про отримання ліцензії, які папери зібрати перед зверненням до держави. Ці знання допоможуть скоротити час на підготовку документації, отримати схвалення торговельної діяльності без затримок. Також зверніть увагу на те, що ми виробляємо лицензировние продукції, яку ви збираєтеся продавати.

3. Процедура видачі сертифіката

Закон детально регламентує процедуру прийняття державними органами рішення про ліцензування торгівлі. На це посадовим особам відведено сорок п'ять днів після подання здобувачем всієї документації. Схвалення держави і відмова у видачі дозволу оформлюється наказом, який підписує керівник лицензирующего органу.

При позитивній відповіді на звернення готується бланк ліцензії. Ці документи вручаються або надсилаються заявнику в триденний термін після оформлення. Законодавчо закріплено право претендента отримати електронний варіант сертифікату, але про це потрібно заздалегідь вказувати в заяві про його одержання. Юрист пояснить, скільки часу займе ліцензування торгового бізнесу. Така інформація вбереже від умисного затягування процедури придбання державного дозволу. Сьогодні люди часто потребують ліцензування установ. Ми вам допоможемо!

4. Вартість ліцензії для продажу товарів

Законодавчо встановлено правило про платність ліцензування. Щоб отримати сертифікат на торгівлю доведеться заплатити державне мито. Її розмір залежить від виду продукції, на реалізацію якої запитується дозвіл. Для більшості товарів – це 2000 грн. Але для продажу алкогольної продукції належить сплатити до 3 млн. грн. Сплачувати держмито належить при переоформленні, і при продовженні строку дії раніше виданого документа. Адвокат допоможе дізнатися, скільки коштує ліцензія, при бажанні займатися конкретним торговим бізнесом.

Ці знання дозволять розрахувати витрати на початок підприємницької діяльності, що вимагає спеціального державного схвалення.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ НА САЙТ 

Ліцензування продажу вимагає знань законів України, нормативних актів Уряду України. Допомога співробітників порталу – спосіб вирішити питання про отримання ліцензії без тимчасових витрат. Ми працюємо в онлайн-режимі, щоб ви знаходили відповіді на свої питання, не виходячи з дому.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!