В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Коли розходяться подружжя, у яких є діти до 18 років, то розлучення відбувається через суд. Винятки: якщо суд визнав подружжя безвісно відсутнім, недієздатним або засудив до позбавлення волі на строк більше трьох років. Спори про дітей протікають дуже болісно.

Згідно з Сімейним кодексом права батьків на виховання дітей рівні. Але розлучення при наявності неповнолітніх дітей закінчується тим, що дитину залишають жити з матір'ю.

Консультації по сімейному праву і послуги з супроводу розлучення при наявності неповнолітніх дітей надають юристи сайту. Відповіді на сайті даються платно і безкоштовно. Кваліфіковану відповідь на питання отримуєте в обох випадках.

Платна консультація дає переваги:

Повноцінний аналіз проблеми.

Комплексний відповідь.

Оперативний обмін інформацією.

4 ПРИЧИНИ ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТІВ:

1. Допомога в складанні угоди про дітей

До розлучення спробуйте домовитися і підписати угоду, в якій прописати з ким залишаться діти і порядок спілкування з ними другого з батьків. Якщо згоди немає - районний суд вирішить з ким залишаться діти. Розлучення відбувається в світовому суді, якщо у подружжя немає спору про дітей, і спір про майно не перевищує 50 тисяч рублів.

Адвокат грамотно складе угода про дітей, пропише всі спірні питання, наприклад, час спілкування і порядок виховання дітей.

2. Допомога у вирішенні спору про дітей

Процедура розлучення при наявності дітей віком до 18 років встановлена Цивільно-процесуальним кодексом. Позов подається за місцем проживання другого з подружжя. Якщо з вами дитина до 18 років або виїзд на інше місце утруднений, то позов можна подати за місцем свого проживання.

Оформлення розлучення при наявності дітей віком до 18 років краще доручити професійному юристу. Процес оформлення відбувається в суді разом з визначенням місця проживання дітей. Адвокат збере документи і докази, з ким повинні проживати діти. Які це докази? Враховується не тільки матеріальне становище подружжя (дохід, житлові умови). Але і ставлення до дитини, турботу про нього. У п. 5 Постанови Пленуму Верховного Суду №10 від 27.05.1998 зазначено, що потрібно враховувати:

матеріальні умови життя;

достаток батьків;

до кого з батьків більше прив'язаний дитина, а з 10 років враховується думка дітей.

Адвокат збере докази: довідки з дитсадка, з місця роботи, з органів опіки, характеристики, документи на квартиру. Мета юридичного супроводу розлучення при наявності неповнолітньої дитини – відстояти позицію клієнта і виграти спір про дітей.

3. Зміна порядку спілкування дітей з колишнім чоловіком

Адвокат складає позовну:

уточнює вимоги клієнта в позовній заяві: час спілкування з дітьми, територія, період спілкування;

прикладає докази вимог до заяви.

Остаточне рішення по справі залежить від думки конкретного судді. Адвокат зробить все можливе, щоб переконати в правоті клієнта. При необхідності оскаржить рішення.

4. Стягнення аліментів на дитину

Адвокат підкаже, коли домагатися виплати аліментів у відсотках від заробітку, а коли у твердій сумі. Допоможе стягнути неустойки, розрахує розмір. На цьому послуги не закінчуються. Юристи супроводжують виконавче провадження, роблять запити за місцем роботи і в держ. органи. Мета – змусити боржника платити гроші на дітей. Допомагають домогтися реальної сплати аліментів з боржника.

Розлучення складно пережити, особливо коли є діти. Виникли складності при розірванні шлюбу? Розібратися зі складною ситуацією допоможуть юристи сайту.

Грамотна консультація роз'яснить тонкощі сімейного законодавства, обґрунтована позиція захисту допоможе виграти важкий спір про дітей.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!