В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Якщо суд не прийняв у тримісячний строк рішення про позбавлення водія права керування транспортним засобом або не розглянув у встановлений законом строк справу про адміністративне правопорушення, пишіть заяву з проханням повернути вам вилучене посвідчення. Зразок заяви вам нададуть у підрозділі ДАІ.

Якщо судом було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення, сплатите штраф і принесіть квитанцію до підрозділу Державтоінспекції - після цього вам зобов'язані повернути водійське посвідчення.

Якщо рішенням суду справа була закрита (крім випадків, коли справу про адміністративне правопорушення закрито на підставі порушення за тим самим фактом кримінальної справи), надайте копію постанови суду до підрозділу Державтоінспекції, і вам повернуть посвідчення.

У разі винесення судом постанови про позбавлення права керування транспортним засобом, доведеться дочекатися закінчення терміну позбавлення права, успішно здати в Державтоінспекції теоретичний і практичний іспит на отримання права керування транспортним засобом відповідної категорії і після цього отримати своє водійське посвідчення.

Вилучене посвідчення водія передається для зберігання до відповідного підрозділу Державтоінспекції в установленому МВС порядку.

Підсумуємо:

Позбавити права керування транспортним засобом може тільки суд. Співробітник ДАІ має право тимчасово вилучити водійське посвідчення, при цьому він зобов'язаний видати тимчасовий дозвіл на право керування транспортним засобом. Факт тимчасового вилучення обов'язково повинен бути відображений у адмінпротоколі.

Не впадайте у відчай! Ретельно підготуйтеся відстоювати свої права в суді: зверніться до адвоката, продумайте аргументи на свою користь.


Получите за 15 минут консультацию юриста!