В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Тепер переходимо до завершального етапу підготовки до захисту своїх законних прав та інтересів. Пишемо клопотання. Дивимося в тлумачному словнику: клопотання (наукр. - «клопотання») - документ; містить прохання про що-небудь, подання з метою домогтися чогось, виклопотати небудь. У завісімості'от обставин, в додатку до протоколу у вас має бути від одного до трьох клопотань.

Ось про що ви можете клопотати:

1. Якщо вас зупинили в іншому місті або на трасі, заявляйте клопотання про розгляд справи за місцем реєстрації транспортного засобу або за місцем свого проживання.

2. Якщо вам інкримінують порушення, яке може бути розглянуто на місці, або інспектор одразу назвав вам дату розгляду справи, ви маєте право і, для свого ж блага, повинні заявити клопотання про перенесення дати розгляду справи.

3. За будь-яких обставин заявляйте клопотання про забезпечення вашого права на юридичну допомогу і в зв'язку з цим вимагайте відкладення розгляду справи, так як вам необхідно буде оформити довіреність на адвоката.

У підсумку, ваші пояснення будуть виглядати приблизно таким чином:

З порушенням не згоден. Мої пояснення додаються на окремому аркуші. Мною заявлено клопотання про перенесення розгляду справи. З мого боку є свідки: Іванов ІМ., Петров П.П., Сидоров С.С. Права, передбачені ст. 65 Конституції України та ст. Я68 КУоЛП, мені не роз'яснили. До протоколу додаються клопотання - 5 шт., Схема - X стр., малюнок - X стр., пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності - П стор. / Схема не виконувалася, малюнків немає. / Копію схеми / малюнка не надали. Мною було зроблено запис розмови з інспектором ДПС з помошрю пристрої ... (Назва). До / після / під час зупинки мною знято на фото-/відеокамеру місце події, світлофор, дорожня розмітка (обстановка), перехрестя і т.п.

ПОРАДА:

Бланки клопотань ЗАВЖДИ потрібно возити з собою! Їх має бути як мінімум три (кожен у двох примірниках).

Пам'ятайте, що якщо в процесі спілкування з вами співробітник ДАІ допускає невежливое звернення, образи, перевищення повноважень тощо - Не терпіть: Ізлейте душу за телефоном «гарячої лінії» ДАІ і обов'язково пишіть про це в поясненнях.

Підсумуємо:

На підставі протоколу інспектор ДПС виносить постанову по справі про адміністративне порушення. Нагадаємо, що якщо ви подаєте клопотання про перенесення розгляду справи, то постанова виносити НЕЗАКОННО!

Тільки після того, як ви ознайомитесь з протоколом, переконайтеся в правильності його заповнення, напишіть пояснення, клопотання і пр., можете підписати протокол і постанову.

Контролю правильності складання протоколу про адміністративне правопорушення та внесенню до нього своїх пояснень слід приділити особливу увагу, саме від ваших дій залежить, чи буде винесено постанову і чи можливо буде оскаржити рішення співробітника ДАІ в суді, на що вам дається 10 днів. Більш докладно про процедуру оскарження читайте на сторінці.


Получите за 15 минут консультацию юриста!