×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 2103

Добрий день. Маємо на руках дозвіл опікунської ради щодо продажу 2к кв. У квартирі 2 власника. 1/ 2 кв належить жінці, яка має дитину 7 років та позбавлена материнських прав. Дитина на даний час зареєстрована у цій квартирі. У дитини є опікун. Згідно рішення опікунської ради є дозвіл на випуску дитини із квартири, де проживає її біологічна Мама та на прописку в іншій квартирі, придбання якої покращить житлові умови дитини. ЦНАП не хоче виписувати дитину і прописувати зразу на нову адресу, мотивуючи тим, що дитина повинна бути прописана із опікуном. Чи правильно це? Адже, якщо дитина буде прописана з опікуном, вона втратить право користування новим житлом, в яке її рекомендовано прописати за рішенням опікунської ради. Дякую.

25.09.2018 14:07
,

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

unknown
Киев

Доброго часу! Дитина завжди йде з одним з батьків, оскільки тут є опікун, то відповідно прописувати необхідно з опікуном. Дії ЦНАП законні.
Дитина не втратить прав щодо користування новим житлом, навпаки, тільки з опікуном у дитини існує можливість реалізовувати це право до досягнення повноліття.

25.09.2018 17:49
unknown
Киев

Дякую. Скажіть, будь ласка, який документ буде підтверджувати право дитини користуватися житлом, в якому вона не прописана? І я так розумію Нотариус проведе договір купівлі- продажу квартири, маючи 3 довідки про реєстрацію 1. Що в квартирі, яка продається, ніхто не зареєстрована, 2 що дитина прописана у опікуна і 3- що в тій квартирі, яку купує біологічна мати , ніхто не зареєстрований. Правильно?

25.09.2018 18:09