Банковский вклад закончиля 5-го числа.Я Пришел в банк с целью забрать вклад 7-го числа.В банке говорят что вклад автоматически продлился и его забрать нельзя.Я не писал заявлений о автопролонгации.Как забрать свой вклад?

06.11.2018 12:50
Andrey, Харьков

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


У регламенті банків чітко викладені умови та правила закриття депозиту, що передбачають подання клієнтом до найближчого відділення фінустанови і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб письмової заяви на повернення депозиту. Рішення з вимоги виплати ухвалюють протягом 30 банківських днів з моменту звернення. У разі вкладу розміром не більше 250 тис. грн. запитувані кошти відшкодовуються в повному розмірі. При наявності ж на рахунку значної суми, повернення вкладу можливе тільки в судовому порядку.
Багато вкладників, стикаючись з проблемою як забрати депозит з Приватбанку, зовсім забувають про роль Фонду захисту вкладень, який виступає фінансовим поручителем власника рахунку перед банком і гарантує повернення клієнту коштів у повному обсязі. Юридичною основою для здійснення ФЗВ своїх повноважень є Закон України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», що дає повний перелік умов можливості або неможливості здійснення повернення депозитного рахунку.



06.11.2018 20:42
Andrey
Харьков

Спасибо за ответ.Но Ваш ответ лежит в области банковских взаимоотношений.Просьба ответить по описанной ситуации с точки зрения гражданского права в Украине.Сумма вклада менее 250 т.грн

07.11.2018 11:21

Вопросы из такой же категории

Здравствуйте.в сентябре этого года меня задержали с марихуаной весом примерно до 1 гр.сегодня мне позвонили из райотдела и пригласили по этому делу( не объяснив в качестве кого) сказали только что уголовного дела не будет,все будет хорошо... Стоит ли идт
Не пускают в школу из-за отсутствия прививок. Что делать?
Использование общественных мест многоквартирного дома