Купленный телевизор 17.11 оказался с браком. Написано заявление о возврате денег за товар 19.11, т.к. 18.11, когда привезли тв на возврат, не оказалось администрации для оформления. Деньги не возвращают - Магазин передал ТВ на диагностику в сервисный центр. Прошло две недели. 30.11.смогли "выбить" информацию, что тв подлежит ремонту. Ответ Продавца: сможет вернуть средства покупателю после возвращения его (тв) в магазин из сервисного центра. В заявлении речь шла только о возврате, а не ремонте или обмене, т.к. были явные нарушения при продаже товара ( навязанные "подарки" и т.д. - требует отдельного рассмотрения).
Правомерны ли действия Продавца спустя 14 дней: об отказе возврата денег покупателю за тв , который находится до неизвестного срока в ремонте в сервисном центре, переданном магазином ? Каковы должны быть действия покупателя ?

30.11.2018 11:41
Людмила, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
Стаття 6 закону України "Про захист прав споживачів" передбачає, що продавець (виробник, виконавець) зобов'язаний передати споживачеві продукцію належної якості, а також надати інформацію про цю продукцію.
У відповідності до статті 8 Закону України "Про захист прав споживачів" У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:

1) пропорційного зменшення ціни;

2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк;

3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:

1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;

2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.

30.11.2018 16:22

Вопросы из такой же категории

ВУЗ, контракт, возврат при прекращении обучения.
Можно находиться несовершеннолетним с сопровождением брата или друга уже совершеннолетим в барах в ночное время суток??
Не продают товар по указанной цене