Я подала на развод через суд. Мой бывший супруг угражает мне расправой если я к нему не вернусь. Больше конечно моральной. Но мне уже страшно. Он за мной следит.

30.11.2018 11:55
Екатерина, Запорожье

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
У відповідності до частини 14) статті 1 закону України "Про запобігання та протидію домашньому насильству" психологічне насильство - форма домашнього насильства, що включає словесні образи, погрози, у тому числі щодо третіх осіб, приниження, переслідування, залякування, інші діяння, спрямовані на обмеження волевиявлення особи, контроль у репродуктивній сфері, якщо такі дії або бездіяльність викликали у постраждалої особи побоювання за свою безпеку чи безпеку третіх осіб, спричинили емоційну невпевненість, нездатність захистити себе або завдали шкоди психічному здоров’ю особи.

Стаття 3 вищенаведеного Закону визначає, що дія законодавства про запобігання та протидію домашньому насильству незалежно від факту спільного проживання поширюється на таких осіб: 1) подружжя;
2) колишнє подружжя...

Збирайте докази (свідки, записи телефонних розмов, повідомлень на телефон та т.п.) та зверніться до поліції з заявою про вчинення домашнього насильства.

30.11.2018 16:16

Вопросы из такой же категории

Ст.182 кк незаконная съемка
Выкрики в мой адресс
Оговор, ложные показания