бывшая жына лишила родительских прав и требует ище больше и больше елементов, а я хочю законым путем прикратить выплачивать елементы и незнаю как ето зделать




01.12.2018 17:45
игорь, Хмельницкий

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



Стаття 166. Правові наслідки позбавлення батьківських прав

1. Особа, позбавлена батьківських прав:

1) втрачає особисті немайнові права щодо дитини та звільняється від обов'язків щодо її виховання;

2) перестає бути законним представником дитини;

3) втрачає права на пільги та державну допомогу, що надаються сім'ям з дітьми;

4) не може бути усиновлювачем, опікуном та піклувальником;

5) не може одержати в майбутньому тих майнових прав, пов'язаних із батьківством, які вона могла б мати у разі своєї непрацездатності (право на утримання від дитини, право на пенсію та відшкодування шкоди у разі втрати годувальника, право на спадкування);

6) втрачає інші права, засновані на спорідненості з дитиною.

2. Особа, позбавлена батьківських прав, не звільняється від обов'язку щодо утримання дитини.

3. При задоволенні позову щодо позбавлення батьківських прав суд одночасно приймає рішення про стягнення аліментів на дитину. У разі якщо мати, батько або інші законні представники дитини відмовляються отримувати аліменти від особи, позбавленої батьківських прав, суд приймає рішення про перерахування аліментів на особистий рахунок дитини у відділенні Державного ощадного банку України та зобов’язує матір, батька або інших законних представників дитини відкрити зазначений особистий рахунок у місячний строк з дня набрання законної сили рішенням суду.

02.12.2018 11:00

Т.е лишение родительских прав - не является основанием для уплаты алиментов . Вам в любом случае нужно будет платить алименты . Вы только можете изменить размеры алиментов .

02.12.2018 11:02

Вопросы из такой же категории

Вышла замуж за араба пол года назад. Сегодня приехала полиция доказывать мне что брак фиктивный и уугрожали мне что я не смогу выезжать за границу.
Как расписаться в армии?
Онук може оформити опікунство над бабою пенсіонеркою якій 64роки і дід інвалід 2-гої групи якому теж 64 роки?