Добрый день, прошу помочь разобраться в такой ситуации. Я живу в частном секторе, мой сосед год назад уехал в Россию на заработки, но остался там жить навсегда, документы на дом оставил мне. В его дом не законно вселились мужчина с женщиной, они вышли из тюрьмы, у них нет прописки и им не где жить, они пьют, дерутся, обворовывают дома вокруге. Мы не раз вызывали полицию, даже обращались к участковому, но выселить их без согласия хозяина нельзя! С хозяином я держу связь только через соц. Сети, он конечно от этого в ужасе, но приехать он не может! Я узнавала что для выселения требуется заявление либо доверенность на выселение, пришлите пожалуйста образец заявления и доверенности! Нужен оригинал этих заявлений или подойдет фото, сканкопия?

10.12.2018 17:30
Анна, Запорожье

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго вечора. Ані прокуратура, ані поліція не наділені повноваженнями здійснювати примусове виселення з квартири за заявою власника квартири. Рішення щодо примусового виселення може постановити тільки суд, а виконати його - державна виконавча служба.

10.12.2018 20:48

Може Вам краще від свого імені написати заяву в поліцію про крадіжку. Вам потрібно буде подавати позов про незаконне проникнення та заволодіння чужим майном.

10.12.2018 20:55

Однак правоохоронні органи зобов'язані провести перевірку за заявою власника. При цьому в матеріалах перевірки може бути зібрана інформація, корисна для підготовки до судового розгляду, наприклад:
- прізвища, ім'я та по-батькові осіб, яких необхідно буде виселити;
- підтвердження факту їх проживання в квартирі протягом певного періоду;
- місця роботи цих осіб;
- інша інформація.

За результатами перевірки, як правило, власнику пропонують звернутись до суду, оскільки мають місце "цивільно-правові відносини".

Тому, на мою суб'єктивну думку, ефективність звернення до правоохоронних органів залежить виключно від того, як незаконні мешканці відреагують на появу правоохоронців у квартирі - злякаються чи ні.
Можу допомогти скласти відповідні документи звертайтесь на пошту [email protected]

10.12.2018 20:58