Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрий день, Так, зможете. Для цього Вам необхідно звернутися в районний суд із заявою про визнання Ваших відносин трудовими (якщо буде потрібно) і про стягнення ЗП за відпрацьований час. Можна звернутися до суду як за місцем знаходження роботодавця (відповідача), так і за Вашим місцем проживання.


Трудові відносини - відносини, засновані на угоді між працівником і роботодавцем про особисте виконання працівником за плату трудової функції (роботи за посадою відповідно до штатного розкладу, професії, спеціальності з вказівкою кваліфікації; конкретного виду доручається працівникові роботи) в інтересах, під керуванням і контролем роботодавця, підпорядкуванні працівника правилам внутрішнього трудового розпорядку при забезпеченні роботодавцем умов праці, передбачених трудовим законодавством і іншими нормативними пра овимі актами, що містять норми трудового права, колективним договором, угодами, локальними нормативними актами, трудовим договором.

Трудовий договір укладається в письмовій формі, складається у двох примірниках, кожен з яких підписується сторонами. Один примірник трудового договору передається працівнику, інший зберігається в роботодавця. Отримання працівником примірника трудового договору має підтверджуватися підписом працівника на примірнику трудового договору, що зберігається у роботодавця.

При фактичному допущенні працівника до роботи роботодавець зобов'язаний оформити з ним трудовий договір у письмовій формі не пізніше трьох робочих днів з дня фактичного допущення працівника до роботи, а якщо відносини, пов'язані з використанням особистої праці, виникли на підставі цивільно-правового договору, але згодом були визнані трудовими відносинами, - не пізніше трьох робочих днів з дня визнання цих відносин трудовими відносинами, якщо інше не встановлено судом. Наслідки фактичного допущення до роботи не уповноваженою на це особою

Якщо фізична особа було фактично допущено до роботи працівником, не уповноваженою на це роботодавцем, і роботодавець або його уповноважений на це представник відмовляється визнати відносини, що виникли між особою, фактично допущений до роботи, і цим роботодавцем, трудовими відносинами (укласти з особою, фактично допущений до роботи, трудовий договір), роботодавець, в інтересах якого була виконана робота, зобов'язаний оплатити такій фізичній особі фактично відпрацьований ним час (виконану роботу).

Готовий допомогти зі складанням позовної заяви.


18.12.2018 22:17
Рашид
Донецк

Допомога потрiбна що для цього потребуеться?

20.12.2018 20:27

Для початку оплатити платну консультацію на цьому сайті, в обговореннях якої будемо визначати вже стратегію подальших дій.

21.12.2018 19:25