250 грн.

Вопрос решен

Доброго вечора.мій син взяв в жовтні кредит в "швидко гроші".15листопада його забрали в армію.про кредит не знала бо він зі мною не проживав а жив з дівчиною в іншому місті.а тепер вони дзвонять і кажуть що я маю або родичі віддавати 8500грн.що мні порадите?дякую

03.01.2019 19:18
Наталя, Львов

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго здоров'я Наталя!

Ви не зобов'язані виплачувати кредити сина, якого призвали в армію, якщо не є його поручителем (по договору поручительства).
Можливо, дана компанія, яка видала кредит, не в курсі, що їх позичальник не може виконати зобов'язання з причини служби в армії. Він повинен був написати їм заяву, надавши копії документів по призову.

Відповідно до п. 15 статті 14 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей"

"Військовослужбовцям з початку і до закінчення особливого періоду, а резервістам та військовозобов'язаним - з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду штрафні санкції, пеня за невиконання зобов'язань перед підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, у тому числі банками, та фізичними особами, а також проценти за користування кредитом не нараховуються."

Тому рекомендую Вам надіслати рекомендованим листом з повідомленням в цю кредитну контору заяву про те, що син не може виконати обов'язки по погашенню позики у зв'язку із призовом на службу в ЗСУ. На момент призову (дата підтверджується документом) нарахування відсотків, штрафів і пені призупиняється.

Ще раз - Ви не зобов'язані платити за сина, тим більше ймовірно вони продовжують нараховувати відсотки, що протизаконно.

Якщо потрібна буде допомога по складанню заяви в кредитну організацію - звертайтеся.

Щасливого Нового Року та Різдва Христового!


04.01.2019 09:55
Наталя
Львов

Доброго ранку.так я хочу щоб ви допомогли мені скласти заяву.усі документи що він в армії я маю.сьогодні піду завірити юристом.дякую

04.01.2019 10:04

Помогу составить заявление, цена вопроса - 200 грн.
Заказ и оплата через этот сайт.

08.01.2019 21:52