250 грн.

Вопрос решен

Я є абонентом Київстар з тарифним пакетом "Все разом. Екстра 2018". В тарифний пакет, крім послуг мобільного зв'язку та "Домашнього інтернету від Київстар", входить пакет "Домашнє ТБ від Київстар". Послугою ТБ після підключення тарифу я не користувалася, хоча сплачувала абонплату з цим пакетом щомісяця. Зараз в цій послузі виникла потреба, але Київстар відмовився її надати, мотивуючи тим, що послуга тимчасово відключена. При чому відповіді на питання: 1) Коли послугу відключили? 2) Коли включать? 3) Яким чином це має відобразитися на сумі моєї абонплати? - при спілкуванні зі службою підтримки я не отримала. На питання "Чому абонентів не повідомили про відключення послуги?", я отримала відповідь "Тому що це тимчасово", хоча терміну закінчення "тимчасово" співробітники Київстар вказати не можуть.
Яким чином я можу вирішити дану ситуацію, тобто, отримати або послугу, або компенсацію за ненадання?

08.01.2019 10:15
Наталя, Чернигов

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Відповідно до ч. 25 п. 39 Про затвердження Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг від 11 квітня 2012 р. N 295 оператор повинен "інформувати споживачів про ремонтні роботи на телекомунікаційних мережах, а також інші випадки перерви у роботі телекомунікаційних мереж та орієнтовні строки відновлення надання послуг у порядку, встановленому пунктом 50 цих Правил;"

при цьому пунктом 50 Правил встановлено:

"50. Оператор, провайдер зобов'язаний здійснювати через засоби масової інформації, у місцях продажу послуг та/або пунктах колективного користування, на своєму веб-сайті, через інформаційно-довідкові, сервісні служби, в інший спосіб, що не суперечить законодавству, безоплатне інформування споживачів про:

(абзац перший пункту 50 із змінами, внесеними згідно з
постановою Кабінету Міністрів України від 20.09.2017 р. N 703)

1) впровадження нових послуг;

2) впровадження тарифів на послуги;

3) виконання капітальних, профілактичних чи інших робіт (не пізніше ніж за десять робочих днів до початку їх виконання), що призведе до скорочення переліку послуг чи припинення їх надання, а також строки поновлення надання послуг;

4) скорочення переліку послуг чи зниження до неприпустимих значень показників якості послуг у зв'язку з пошкодженням телекомунікаційних мереж (невідкладно після настання пошкодження), в тому числі у разі виникнення стихійного лиха, надзвичайної ситуації, введення надзвичайного чи воєнного стану, та строки його усунення, якщо є підстави вважати, що пошкодження мереж не буде усунуто протягом однієї доби;

5) умови отримання або припинення надання послуг у разі виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного чи воєнного стану (в строки, визначені відповідно до законодавства);

6) інші відомості відповідно до законодавства та договору."

А пунктом 76 зазначених Правил зазначено в свою чергу:

"76. Оператор, провайдер зобов'язаний повернути споживачеві невикористані кошти на підставі звернення споживача у разі:

1) ненадання замовлених послуг;

2) відмови споживача від попередньо оплачених послуг, які він не отримав;"

Таким чином, рекомендую скласти і відправити претензію оператору з вимогою повернути кошти, які були списані за ненадані послуги.

Готовий допомогти зі складанням тексту претензії. Звертайтеся.


08.01.2019 17:22
Наталя
Чернигов

Величезне дякую за відповідь.
А щодо отримання компенсації оператор відповів: "Даний пакет ТБ в тарифі був безкоштовним, абонплата на нього не розраховувалась"

09.01.2019 15:43 (Изменён 09.01.2019 15:44)

У цьому сенсі необхідно подивитися текст договору і тарифних планів оператора.

09.01.2019 21:47

Вопросы из такой же категории

Повернення коштів за куплений мобільний телефон
Как вернуть товар на рьінок, если он оказадся некачественньі
Продавец в онлайн магазине прислал другой товар.