Доброго дня!

Декілька років тому я був клієнтом ПАТ "ОТП Банк Україна". В кінці 2015 р. я повністю закрив рахунок у даному банку. Колись я дійсно користувався послугами OTP Bank, Україна, але ще у 2016 р. повністю сплатив залишок боргу та закрив рахунок. Дзвінок на гарячу лінію OTP Bank, Україна допоміг з'ясувати, що жодної заборгованості перед банком у мене дійсно немає, але для того, щоб отримати письмове свідоцтво про відсутність у мене заборгованості перед банком, мені необхідно витратити свій час та приїхати до відділення банку з ідентифікаційним кодом та паспортом, щоб написати відповідну заяву. Якщо я хочу отримати довідку - маю заплатити за неї 250 грн.У 2018 р. "ПАТ "ОТП-Банк Україна" незаконно продало мої контактні дані колекторській компанії "РосВенІнвест Україна".
Далі діалог (я + консультант (К)):
"Я: - Тобто - мені доведеться або переривати всі документи у пошуках якогось ср@ного папірця 2-річної давнини, або їхати в Луцьк і шукати цей папірець там?
К: - На жаль, нічим не можу Вам допомогти, спілкуйтесь із компанією "Росвен Інвест Україна", якій було продано Вашу заборгованість.
Я: - Яку заборгованість?! Я ЗАКРИВ РАХУНОК!
К: - Звертайтесь до ТОВ "Росвен Інвест Україна" - заборгованість по Вашій справі була продана цій компанії."
Одним словом: якщо бажаєш довести "що ти не верблюд" - заплати OTP Bank, Україна 250 грн. за довідку про відсутність якоїсь "заборгованості" за договором 2008 р.(!) строк позовної давності якої (3 роки, навіть якби вона існувала!) давно минув, або... самостійно шукай крайніх у відділенні OTP Bank, Україна у м. Луцьк (або в інших містах України), або знов-таки самостійно спілкуйся з колекторською компанією! Банк свої гроші отримав - "мавр зробив свою справу"! А далі - чому б не продати контактні дані свого колишнього клієнта колекторській компанії?
У відповідь на моє письмове звернення ПАТ "ОТП Банк Україна" мені надійшов лист із поясненням, що "внаслідок технічної помилки у ПЗ банку мої контактні дані було помилково продано третій стороні". У відповідь на повторне звернення на ім'я Голови правління банку мені надійшов лист, в якому в якості компенсації банк пропонував мені ТЕПЛИЙ ПЛЕД (при тому, що відповідно до чинної версії GDPR, за такі "фокуси" банк мав би сплатити штраф до 20 мільйонів євро або до 4% від обороту за попередній рік!
Прошу Вашої поради щодо можливостей та перспектив отримання АДЕКВАТНОЇ фінансової компенсації від ПАТ "OTP Банк, Україна".
Оригінали усіх документів (довідки, виписки, листи), що стосуються цієї справи, зберігаються у мене.
Дякую!

18.01.2019 16:44
Михайло, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Пока нет ответов юристов