×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 6367

Отец ребенка в свидетельстве только со слов матери. Признавать не хочет, хотя ребенка очень хотел. Говорит,

если подам на признание отцовства и алименты, то заберет ребенка себе на осноаании того, что у него полноценная семья, а у меня нет. Он расписался с женщиной, у которой 4 детей и это она придумала. У меня единственный сын, замужем не была, думала связать свою судьбу с ним. Не знаю трогать ли его, или самой воспитывать ребенка. За год он еще ни разу не явился и малыша не видел. Реальна ли ее угроза? Спасибо за ответ.


19.01.2019 15:06
,

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрий вечір!
У відповідності з сімейним законодавством місце проживання дітей при роздільному проживанні батьків встановлюється угодою батьків.
А при відсутності угоди суперечка між батьками вирішується судом виходячи з інтересів дітей і з урахуванням думки дітей.

При цьому суд враховує прихильність дитини до кожного з батьків, братів і сестер, вік дитини, моральні й інші особисті якості батьків, відносини, що існують між кожним з батьків і дитиною, можливість створення дитині умов для виховання і розвитку (рід діяльності, режим роботи батьків , матеріальне та сімейне становище батьків і інше).

Таким чином, якщо спір буде в суді, то суд буде вирішувати з ким залишаться діти виключно в інтересах дітей, матеріальне становище батьків враховується, але далеко не є вирішальним у цій суперечці. Як правило суд стає в цій суперечці на бік матері, особливо якщо у вас немовля.

Вважаю, що шанси батька відібрати у вас дитини невеликі. Тому можете подавати позов про встановлення батьківства та стягнення аліментів.


20.01.2019 00:37

Вопросы из такой же категории

Якщо колишня взяла в друге шлюб
Иск о разводе
Муж взял кредит на себя. Банк звонит мне, т.к. муж не платит. Могут ли его долг занести на меня