Був затриманий працівниками поліції за перебування в алкогольному станні в громадському місці (На щастя постанову було успішно оскаржено) Але залишився один нюанс. В протоколі про адміністративне затримання було вказано, що я затриманий для складення адмін матеріалу, проте в протоколі було заповнену графу час звільнення громадяна (мене) від адміністративного затримання. Час замтимання був 01:00 , час звільнення 01:15 . Працівник поліції сказав шо помилвся вказавши час звільнення. Так як протягом цих 15 хвилин розгляд справи навіть не починався, і я по факту вільний я сказав шо покидаю райвіділок, проте працівник поліції сказав що якщо я вийду, то він зразу ж затримає мене знов і доставить (знову) в віділок поліції. Коли я вийшов з віділу поліції. працівник вийшов за мною, звернувшись до мене сказав шо затримує мене знову за Ст. 178 КУпАП. Я вернувся в віділок і поліцейський знову склав на мене протокол затримання (повторно) аж на 3 години і складав цю постанову теж 3 години.

Суть питання: Чи є порошунням повторно затримання громадянина для складання адмін. матеріалу? Чи можуть працівники поліції зловживати цим і порушувати строки адміністративного затримання ?

01.02.2019 15:08
Ярослав, Львов

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Это незаконно, никто не может быть привлечен за одно и то же правонарушение дважды.
Статья 61 Конституции Украины.

01.02.2019 20:18

Вопросы из такой же категории

Погроза на позбавлення життя
Являюсь учредителем и директором ООО. Могу ли открыть ещё одно ООО, но директор там уже другой. Нарушений с моей стороны нет?
Какая статья обязует нотариуса к ответственности за проведение сделки купли продажи не проверив правдивость правоустанавливающих документов???