Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

ст. 194. Умисне знищення або пошкодження майна
1. Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах,-

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Шкода у великих розмірах- ознака оціночна. Вирішення питання про те, чи є заподіяна шкода великою, вирішується у кожному конкретному випадку з урахуванням усіх обставин справи (вартості майна, обсягу, кількості предметів, значущості його для власника, матеріального становища потерпілого тощо). Виходячи із законодавчого визначення значної шкоди як кваліфікуючої ознаки у ряді інших злочинів проти власності (п. 2 примітки до ст. 185), видається, що шкода у великому розмірі у складі умисного знищення або пошкодження майна може бути визнана тоді, коли цим злочином спричинено матеріальні збитки приблизно на суму, яка в двісті п'ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

05.02.2019 18:10
Sergeev Artyom
Харьков

Если сможете доказать что ущерб значительный для Вас - то тогда это влечет уголовную ответственность. В противном случае обращаться в суд в порядке гражданского судопроизводства.

05.02.2019 18:12

Вопросы из такой же категории

Как вернуть залоговую сумму за подсудимого
Что делать, если потерпевший не является на суды?
Как проходит допрос потерпевшего