Добрый день,у квартиры 2 собственника,может ли второй собственник без согласия первого водить гостей и те пользовались общем имуществом таким как душ кухня и туалет,счета не разделены,только выделены части?

05.02.2019 07:59
Андрей, Днепр

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

"Стаття 358. Здійснення права спільної часткової власності

1. Право спільної часткової власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою.

2. Співвласники можуть домовитися про порядок володіння та користування майном, що є їхньою спільною частковою власністю.

3. Кожен із співвласників має право на надання йому у володіння та користування тієї частини спільного майна в натурі, яка відповідає його частці у праві спільної часткової власності. У разі неможливості цього він має право вимагати від інших співвласників, які володіють і користуються спільним майном, відповідної матеріальної компенсації.

4. Якщо договір між співвласниками про порядок володіння та користування спільним майном відповідно до їхніх часток у праві спільної часткової власності посвідчений нотаріально, він є обов'язковим і для особи, яка придбає згодом частку в праві спільної часткової власності на це майно."

05.02.2019 18:01
Sergeev Artyom
Харьков

Если между собой не получиться определить порядок пользования, тогда это устанавливаеться в судебном порядке.

05.02.2019 18:01

Вопросы из такой же категории

Е два позиви, один про вселення другий втрата пр-ва користування квартирою з 2017 року. У цьому році з реєстру стало відомо що людина стала власником іншої квартири. Які у мене шанси зняти її з реєстрації
Получение жилой площади
Могут ли селить несовершеннолетних девушек вместе с мужчинами в один блок общежития?