Доброго дня. Звертаюсь стосовно питання про недопуск дітей, що не отримали профілактичних щеплень. Маю сина, що навчається в другому класі та доню, яка цього року має йти в перший клас. Сьогодні ходила до школи, щоб поговорити з директором, бо вчитель написала в групу, що з 1 березня забороняється нещепленим дітям відвідувати школу. Я розумію, що вони не мають права фізично не допустити дитину до навчання, але директор каже, що на підході закон, що дасть їм право переводити дітей на альтернативні методи навчання, зокрема дистанційне та сімейне. Я слабо уявляю, як таке взагалі може бути і на якій підставі може порушитись основне право дітей на здобуття освіти згідно Конституції України ст. 53.
Тому таке питання, як бути в такій ситуації, коли переведуть дитину на альтернативні методи навчання? Бо на даному етапі я не зважаю на на лист Мін. ох. зд. Ук. спільно з Мін. освіти та науки Укр., а також на лист від обласної та місцевої влади, поки до нас не буде адресне звернення з зазначенням ФИО.
Допоможіть, будь ласка, грамотно та на законних основах відстояти свої права згідно Конституції України та поясніть чи можуть закони з Мін. ох. зд. бути вищими за Основний Закон держави.
Р.S. Прививки в жодному разі робити не будемо, тому це не розглядаю, як варіант.

01.03.2019 10:41
Валентина, Ровно

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Пока нет ответов юристов

Вопросы из такой же категории

Допомогти закрити мікрозайм
Какой налог я получу за квартиру по договору купли продажи и выгодней ли заключить договор дарения?
Можно ли курить табачные изделия во дворе?