250 грн.

Вопрос решен

В 2007 році при працевлаштуванні в сфері торгівлі роботодавцем на мене відкрито ФОП ( на довіреності стоїть мій підпис), по звільненню з цієї компанії ФОП не закрили. Зараз мені нарахований борг з 2017 року по березень 2019 р. Весь цей час я офіційно працевлаштуванний. Крім того в грудні 2017 року призваний на службу по призову осіб офіцерського складу, служба закінчится в травні 2019 року. ФОП я закрив 01.03.19. Чі можу я не платити єсв за час проходження служби, та чі можу отримати компенсацію за невиконання закриття ФОП в 2007 році.

02.03.2019 06:09
Сергій, Запорожье

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Для фізичних осіб - підприємців - платників єдиного податку першої і другої груп, які не здійснювали господарську діяльність на період мобілізації і не отримували дохід, контролюючі органи матимуть підстави вважати податковий борг платника єдиного податку, що виник внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин) безнадійним податковим боргом, що підлягає списанню, але при цьому вищезгадана категорія платників повинна буде надати підтверджуючий документ з військового комісаріату, в якому буде ук азан період перебування на зборах.

Міндоходів надало роз'яснення щодо сплати єдиного податку та ЄСВ фізичними особами - підприємцями I і II груп, які не працювали і не отримували дохід, у зв'язку з призовом і проходженням військової служби за мобілізації (наказ від 06.05.2014 №276).
Так, контролюючі органи списувати таким платникам податковий борг, що виник у них внаслідок форс-мажорних обставин, як безнадійний, без нарахування штрафних санкцій та пені.
Крім того, такі особи будуть звільнятися від сплати ЄСВ за себе за умови, що вони:
- не скоювали господарську діяльність в цей період;
- не отримували дохід;
- надали підтверджуючі документи з військових комісаріатів, в яких вказується період перебування на військовій службі.

Таким чином, щоб не платити податок на період служби в армії, необхідно з військової частини надати довідку про перебування на службі, копію військового квитка в управління ДФС.


02.03.2019 15:12

Вопросы из такой же категории

Подскажите какая есть статья в Украине на принудительное стягненя долгов