Чи зможу я викуповувати монети за довіреністю моєї матусі, яка є у мене на руках?

Доброго дня!

Я для матусі покупаю монети України за онлайн-замовленням. Вона зробила мені довіреність від 16 лютого 2019 року терміном на три роки за правилами та умовами Національного банку України від 01.02.2019 року текст такий - Шановні користувачі системи on-line замовлень нумізматичної продукції! Просимо взяти до уваги, що Правилами та умовами продажу Національним банком пам’ятних монет України та сувенірної продукції через on-line замовлення надається можливість отримання замовлення іншою особою з пред’явленням нотарільно посвідченої довіреності. Статтею 245 Цивільного кодексу України передбачено, що форма довіреності повинна відповідати формі, в якій відповідно до закону має вчинятися правочин. За домовленістю сторін може становлюватися використання нотаріально посвідченої довіреності. Відповідно до статті 634 Цивільного кодексу України договором приєднання є договір, умови якого встановлені однією із сторін у формулярах або інших стандартних формах, який може бути укладений лише шляхом приєднання другої сторони до запропонованого договору в цілому. Друга сторона не може запропонувати свої умови договору. При цьому зміст довіреності має визначати детальний перелік прав довіреної особи та форма відповідати вимогам законодавства України. За загальними правилами тексти довіреностей повинні бути написані зрозуміло, чітко визначати юридичні дії, які має вчинити представник. Так, зокрема, купівля нумізматичної продукції за on-line замовленням третьою особою має здійснюватися на підставі довіреності, змістом якої повинно бути чітко передбачено їх отримання.
Так в нотаріально посвідченій довіреності матусі текст вказаний такий, а саме: представляти мої інтереси в органах поштового зв’язку, в будь-яких банківських та фінансових установах:
- викуповувати, замовлені мною через систему «ON-LINE Замовлення» пам’ятні монети, сувенірну продукцію, набори та іншу нумізматичну продукцію, що випускається Національним банком України та реалізується через пункти продажу (зокрема відділення АТ «Державний ощадний банк України, ПАТ АБ «Укргазбанк», відділи Департаменту грошового обігу в регіонах та інші) згідно з правилами та умовами продажу Національним банком пам’ятних монет України через систему «ON-LINE Замовлення»;
- купувати пам’ятні монети України, набори та іншу нумізматичну продукцію.
Для цього Бри______ О.В. від мого імені надається право: подавати від мого імені будь-які заяви та інші документи, які будуть необхідними для виконання довіреності, розписуватися за мене, а також виконувати всі дії в межах та обсязі, передбачених чинним законодавством України для такого роду повноважень, які належало б виконувати мені, якби я особисто займалась цими питаннями та які будуть необхідними для правильного й ефективного ведення справ та захисту моїх інтересів.
Так 28 лютого 2019 року за такою довіреністю я викупив її монети.

Але згідно вже нових умов та правил від 04 березня 2019 року такі вимоги, а саме: на сьогодні Національним банком України вдосконалені Правила та умови продажу пам’ятних монет України, сувенірної продукції через систему «on-line замовлення» (далі – Система). Звертаємо Вашу увагу, що в частині отримання нумізматичної продукції за нотаріально посвідченими довіреностями, відбулися наступні зміни: у разі якщо фізична особа-замовник за станом здоров’я, віком або з інших поважних причин не має можливості власноруч отримати пам’ятні монети (сувенірну продукцію, набори), замовлені нею у Системі, отримання замовлення може здійснити інша особа з пред’явленням нотаріально посвідченої довіреності, зміст якої визначає детальний перелік прав довіреної особи, назву пам’ятної монети (сувенірної продукції, наборів) з номером замовлення та форма якої відповідає вимогам законодавства України. Просимо врахувати, що з 14.03.2019 відділом касових операцій та реалізації нумізматичної продукції будуть прийматись виключно довіреності, які відповідають вищезазначеним вимогам.
Я, вважаю що можу викуповувати монети терміном три роки, як видана довіреність.

Прошу Вас, як фахівців дати правову оцінку за даною ситуацією.


З повагою!

Олександр

06.03.2019 13:33
Олександр, Харьков

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Пока нет ответов юристов

Вопросы из такой же категории

Консультация по предпринимательской деятельности
Задержка здачи дома застройщиком
Как получить бесплатную медицину