Добрий день. Звертається до Вас громадянин України Сиротенко Євген. Зіткнулися з такою ситуацією: Ми з дружиною зараз працюємо за кордоном, маємо сина 12 років, який залишився вдома з бабусею і дідусем (моєю мамою та батьком) . Якось так вийшло, що наш син потрапив до директора школи, за погану поведінку ніби зірвав урок, але не в тому річ. Директорка школи питала сина де його батьки. Він відповів, що за кордоном, а він тут є з бабусею. Директор почала питати про те чи має бабуся якусь довідку про те, що йому можна з нею бути. І сказала якщо немає то він не може з нею бути. То у мене таке питання. Про яку довідку може йтися, бо ми не позбавлені батьківстких прав таивперше таке чуємо??? А друге притання, чи взагалі директор має право требувати щось подібне та чи взагалі можна питати про теке з дитиною, ми його не можемо заспокоїти тепер, він думає, що його тепер заберуть. Підкажіть, що нам робити.???? Будь-ласка

11.03.2019 19:17
Євгег, Сумы

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

У такому випдку бабуся повинна бути опікуном. Дитина залишилась одна, без батьків.

11.03.2019 22:30
Євгег
Сумы

Але щоб бабусі дали опіку, то нам треба бути або наркоманами, або алкоголіками, або мертвими, хворими чи відмовитись від дитини. Чи не так? І хіба бабуся не урегульована сімейним кодексом?

11.03.2019 22:49
Sergeev Artyom
Харьков

Ні, не так. "Стаття 257. Права баби та діда, прабаби та прадіда на виховання внуків, правнуків" - йде мов про право, а у батькіі це обов`язок.
Тимчасова опіка встановлюється над дитиною, яка не досягла чотирнадцяти років, а тимчасове піклування – над дитиною у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років. Орган опіки та піклування контролює умови утримання, виховання, навчання дитини, над якою встановлено опіку або піклування, або тимчасову опіку чи тимчасове піклування.

12.03.2019 00:32
Sergeev Artyom
Харьков

Директор зобов'язана повідомити "інстанціі" про те, що дитина залишилась без законних представникіі - це батьки, або опікун - все. Не баба, не дід не сестра і т.і.

12.03.2019 00:34
Євгег
Сумы

То значить директор повідомляє інстанції, і дитину заберають? Я так розумію? І те , що ми відсутні тимчасово то це нічого не дає? Ну бо як довести , що ми ввдсутні..ми не маємо ПМЖ? Що можна в цій ситуації зробити, забрати дитину попросту до себе? Але ми хотіли щоб довчився вже до кінця року в Укрвїні....

12.03.2019 00:43 (Изменён 12.03.2019 00:45)
Sergeev Artyom
Харьков

Ваша відсутність накладає на директора обов'язок... Я говорю як має бути юридично. Як відбудиться фактично - залежить від конкретних обстави на особистой позиції учасників "ситуаціі".

12.03.2019 00:53
Sergeev Artyom
Харьков

Вопросы можно задать в Viber, WhatsApp, Telegram +380732892526

12.03.2019 00:54

Вопросы из такой же категории

Муж представляет угрозу психическому здоровью ребёнка
Здравствуйте. Подскажите первые шаги для того чтобы забрать ребенка биологическому отцу. Мама ребенка умерла. Старший сын подал на опекунство но проживает с бабушкой хронической алкашкой в онкоматной квартире. У меня в селечаснвй большой дом.
Как можно оплачивать алименты не давая возможность их получать матери? Потому как они расходуются не на ребенка