250 грн.

Вопрос решен

Бывший парень моей жены опубликовал фото в интернете в нижнем белье которое она ему отправляла года они встречались на данный момент жена на девятом месяце беременности увидела это фото начала нервничать плакать и рыгать от нервов. Как можно наказать ?

24.03.2019 16:34
Слава, Одесса

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Иван Еремеев
Запорожье

Здравствуйте, Слава!
В соответствии со статьёй 182 Уголовного кодекса Украины
Незаконный сбор, хранение, использование или распространение конфиденциальной информации о лице без его согласия или распространение этой информации в публичном выступлении, произведении, публично демонстрирующемся, либо в средствах массовой информации, -

наказываются штрафом до пятидесяти необлагаемых минимумов доходов граждан или исправительными работами на срок до двух лет, или арестом на срок до шести месяцев, или ограничением свободы на срок до трех лет.

Итак, необходимо обращаться в полицию, распространение в интернете личных фото без согласия, является уголовно наказуемым деянием.

24.03.2019 19:52
Иван Еремеев
Запорожье

Также в порядке гражданского судопроизводства можно требовать компенсации морального вреда.

24.03.2019 19:52
Слава
Одесса

Какие доказательство нужно мне собрать и во сколько мне обойдётся суд приблизительно ?

25.03.2019 12:04

Перше, що бажано зробити у даному випадку, - звернутися до адміністрації сайту, на якому викладено фото із вимогою здійснити видалення усіх файлів, які порушують Ваші права. Ви можете зробити це, надіславши на електронну пошту сайту відповідну вимогу. Обов’язково зазначте посилання на такі фото/відео файли. А також зазначте, що розміщення цього контенту відбулось без отримання Вашого на це дозволу.

Саме тому таке розміщення є неправомірним, адже відбувається порушення ст. 32 Конституції України, у якій зазначено, що жодна особа не може зазнавати втручання в її особисте, сімейне життя, не дозволяється збирати, зберігати, використовувати та поширювати конфіденційну інформацію про особу без отримання на це її дозволу, окрім ситуацій, які визначені законом, і виключно з метою підтримки національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Також Вам бажано звернутись до поліції, подавши заяву про вчинення злочину. Оскільки подібні дії є незаконними, то передбачають настання кримінальної відповідальності, згідно зі ст. 182 Кримінального кодексу України. Зокрема, дана стаття вказує, що збирання, зберігання, використання, знищення, а також поширення конфіденційної інформації про особу є незаконними діями.

Також Ви маєте право звернутиь до суду із вимогою про видалення фото та відшкодування завданої моральної шкоди, обґрунтовуючи свою позицію на основі ст. 308 Цивільного кодексу України: фотографія, інші художні твори, на яких зображено фізичну особу, можуть бути публічно показані, відтворені, розповсюджені лише за згодою цієї особи. Для цього рекомендуємо Вам обов’язково зафіксувати факт появи фото на сайті, зробивши знімки екрану (скріншоти).

Отже, у Вашій ситуації не потрібно опускати руки, а необхідно вчинити низку дій для відновлення Ваших порушених прав:

1) обов’язково звернутися до адміністрації сайту, на якому фото було викладено;

2) подати заяву до поліції, щоб вплинути на порушника;

3) у випадку понесення суттєвих моральних страждань, матеріальних втрат є сенс звертатися до суду загальної юрисдикції для відшкодування завданих збитків.
Щодо доказів можливо у Вас залишилася переписка зі старим хлопцем, листи, спільні фото. Якщо потрібно скласти заяву до поліції чи позов до суду звертайтесь. Потрібна детальніша інформація. Мій Вайбер +380638665952.

26.03.2019 12:26

Вопросы из такой же категории

Вклеить фото в 25лет
Чи можна проводити шумні ремонтні роботи в суботу?
Отдыхала в кругу друзей моей подруги. И моего кошелька украли около 1 тыс. Грн я написала заявление в милицию, т. К. В сумке была и печать предпричтия. Милиция прислала ответ: нет состава преступления. Я очень удивилень. Это же считывается кража личного и