250 грн.

Вопрос решен

В шлюбі з чоловіком 39 років. Маленька хатинка залишилася йому від батьків ,в якій ми проживали , і відбудовували рік за роком. Теперішній будинок має-230м2,а був 45м2.Я 20 років займалась підприємництвом , всі кошти вкладала в будівництво і на придбання транспорту. Тепер вже все завершено і чоловік вирішив вигнати мене з дому , на грунті алкоголізму, бо власником є він. Вже не один раз ночую в чужих людей . Коли приходить до тями , клянеться ,що не хотів цього робити , згоден переписати все на мене , щоб у мене були хоть якісь права . Як правильно це зробити ?

01.04.2019 11:59
Олена, Днепр

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Здравствуйте!

Если супруг согласен добровольно передать Вам право собственности частично или полностью на недвижимое имущество и транспортные средства, то оформить можно договором дарения. Если будут какие-то разногласия, то можно согласовать договор с условием.

01.04.2019 16:10
Олена
Днепр

Які необхідні документи і скільки буде коштувати послуга ?

01.04.2019 16:46

Варіант 1. Є згода чоловіка
Складаємо договір дарування. Потрібні правовстановлюючі документи на будинок і землю, копії документів, що підтверджують особу.
Складений договір завіряється у нотаріуса і реєструється в реєстрі прав. Тут також необхідно визначити долю земельної ділянки, адже земля слідує за будинком.
Ціна послуг юриста - 700 грн.

Варіант 2. Немає згоди чоловіка.
Розподіл майна. Складання позовної заяви до суду - 2000 грн.
Тут необхідно доказати Ваші фінансово-трудові вкладення. Будь-які документи, підрядні договори з будівельниками і т.д.

01.04.2019 17:36

Олена! Окремо хочу Вас заспокоїти відносно того, що Ваш будинок і транспортні засоби можна за рішенням суду визнати об'єктами спільної сумісної власності, якщо все ж таки не вдасться з чоловіком досягти розуміння і спір не буде врегульовано.

Так, згідно зі статтею 62 Сімейного кодексу України "Якщо майно дружини, чоловіка за час шлюбу істотно збільшилося у своїй вартості внаслідок спільних трудових чи грошових затрат або затрат другого з подружжя, воно у разі спору може бути визнане за рішенням суду об'єктом права спільної сумісної власності подружжя."

Крім того, в розумінні статті 70 Сімейного кодексу України можна збільшити Вашу частку при розподілі майна:

"При вирішенні спору про поділ майна суд може відступити від засади рівності часток подружжя за обставин, що мають істотне значення, особливо якщо один із них не дбав про матеріальне забезпечення сім'ї, ухилявся від участі в утриманні дитини (дітей), приховав, знищив чи пошкодив спільне майно , витрачав його на шкоду інтересам сім'ї."

Звертайтеся, допоможу скласти необхідні документи для добровільного вирішення питання або в судовому порядку.

З повагою.


01.04.2019 16:20
Sergeev Artyom
Харьков

Найкраще це переоформити право власності (купівля-продаж, дарування..). Але я слушно зазначив коллега, у разі "загострення" ситуації суд скоріш за все визнає будинок спільною власністю (враховуючі значні фінансові вкладення); та розподіл часток можливий з урахуванням вкладень кожного (береться до уваги Ваш дохід та чоловіка, + до цього якщо Ви ще й "тягнули" на собі домогосподарство - виховували дітей, дбали про будинок, город ...).

01.04.2019 19:45

Вопросы из такой же категории

Смена фамилии ребенку без согласия отца.
Кто является общим предком двоюродных сестёр
Отец ребенка не принимает участия в Ее жизни