Дуже складна ситуація, надіюся хтось щось порадить. Є квартира в ньому були 2 власника.Спочатку один власник помер і родичі відкрили спадкову справу по заповіту і успадкували 1/2 частину майна. Інший співвласник квартири потрапив в місця позбавлення волі і там помер. Згідно законодавства в термін 6 місяців відкрили на 2 співвласника спадкову справу. Щоб закрити спадкову справу юрист просить у спадкоємців довідку з ОСББ, проблема в тому що по словам голови ОСББ форми Б неї немає, що на руки вона видала попереднім власникам. І взагалі другого власника що потрапив в місця позбавлення знято з реєстрації. Питання таке . По чинному законодавстві хто мав право зняти співвласника квартири з реєстрації ( сам він не знімався і інший співвласник його не знімав. Зверталися в ЦНАП, вона без форми Б (прописного)не можуть надати жодної інформації. Як вирішити цю ситуацію, як закрити спадкову справу.Допоможіть будь ласка, куди звертатися..

08.05.2019 21:47
Наталія, Ужгород

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


В суд .

12.05.2019 04:28

Вам потрібно підтвердити, що особа була там зареєстрована і дізнатися чи була вона знята з реєстрації. Можете звернутися до відділення міграційної служби у Вашому місті з запитом про надання відомостей щодо останнього місця проживання померлої особи. Якщо у Вашому місті повноваження з реєстрації місця проживання передані в Цнап звертаєтесь з запитом до Цнапу, вони самі повинні уточнити відомості у міграційної служби). Зазвичай ці запити заправляють самі нотаріуси. Якщо ж Ваш нотаріус відмовляється пишіть запит самостійно, він може бути довільної форми.
Спробуйте знайти будинкову книгу, чи є там відомості про реєстрацію місця проживання особи і зняття (але будинкові книги велися лише до 2013 року).
Якщо будуть питання, звертайтеся на електронну пошту: [email protected].

13.05.2019 12:33

Вопросы из такой же категории

Відкриття спадкової справи
Поділ спадку між дітьми