З чоловіком не проживаю з червня 2018 року. В грудні у нас народився син. Чоловік не приймає жодної участі у вихованні сина. Не цікавиться ним. Я хочу розлучитися так як важаю що так буде краще для дитини. Адже підчас розлучення я хочу що встановили місце проживання дитини разом з матір'ю. Таким чином я уникну спілкування з біологічним батько адже з нашого спілкування немає ніякого сенсу... (Для зареєструвався дитини та видачу свідоцтва про народження потрібен був його паспорт, за моїм проханням він його не надав, лише з допомогою адвоката я змогла записати дитину на нього по закону).

12.05.2019 10:58
Анжеліка, Черкассы

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Порядок звернення до суду з позовом про розірвання шлюбу подружжя, яке має дітей передбачений статтею 110 Сімейного кодексу України.
1.Позов про розірвання шлюбу не може бути пред'явлений протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини, крім випадків, коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки кримінального правопорушення, щодо другого з подружжя або дитини.
2. Чоловік, дружина мають право пред'явити позов про розірвання шлюбу до досягнення дитиною одного року, якщо батьківство щодо неї визнане іншою особою або за рішенням суду відомості про чоловіка як батька дитини виключено із актового запису про народження дитини.
Якщо чоловік записаний батьком дитини, то розлучитися до досягнення дитиною 1 року можливо лише шляхом першочергового звернення до суду з позовом про виключення чоловіка, як батька дитини, із актового запису про народження дитини.

13.05.2019 10:44

Вопросы из такой же категории

Встречи с ребёнком в моём присутствии
Доказать изменение фамилии после брака
Выплата алиментов после 18 лет