Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Стаття 130. Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції

Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, -

тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



06.06.2019 08:43 (Изменён 06.06.2019 08:43)

Санкция статьи 130 КУоАП предусматривает наказание как за управление автомобилем в алкогольном опьянении, так и Ваш отказ от прохождения мед. освидетельствования. Материалы (протокол, видео доказательства, пояснения свидетелей и т.д.) по Вашему правонарушению должны передать в местный суд для рассмотрения дела. Учитывая конкретную ситуацию и возможные недочеты со стороны полиции при составлении админ. материалов, можете попробовать оспорить в судебном порядке.
Если первый раз за этот календарный год выписали такой протокол, часть 1 статьи 130 КУоАП предусматривает штраф в размере 10200 гривен с одновременным лишением прав на управление транспортными средствами на 1 год.
Если в течении года, с момента правонарушения, не нарушите снова - вернете права, при повторном таком правонарушении в течении года - ответственность усиливается.

16.06.2019 19:46

Вопросы из такой же категории

Передача руля литцу в нетрезвом состоянии при этом водидель которому передали руль погиб пассажир выжил и теперь пострадавшая сторона (мать)погибшего требует денежную компинсацию хотя в ходе расследования о компинсации речи не велось.что делать?
Оформлення авто у МРЕО