Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Здравствуйте! Разел 4 Уголовного кодекса Украины предусматривает определение и меры наказания за преступления против половой свободы и половой неприкосновенности личности.

Стаття 152 Кримінального кодексу України(Зґвалтування) ч.1 Вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи (зґвалтування) - карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.
Стаття 153 Кримінального кодексу України (Сексуальне насильство) ч. 1. Вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи (сексуальне насильство) - карається позбавленням волі на строк до п’яти років.

17.06.2019 14:19

Незакінченим злочином є готування до злочину та замах на злочин.

Стаття 14 ККУ - готуванням до злочину є підшукування або пристосування засобів чи знарядь, підшукування співучасників або змова на вчинення злочину, усунення перешкод, а також інше умисне створення умов для вчинення злочину."

Стаття 15 Кримінального кодексу України передбачає, замахом на злочин є вчинення особою з прямим умислом діяння (дії або бездіяльності), безпосередньо спрямованого на вчинення злочину, передбаченого відповідною статтею Особливої частини цього Кодексу, якщо при цьому злочин не було доведено до кінця з причин, що не залежали від її волі.
2. Замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.
3. Замах на вчинення злочину є незакінченим, якщо особа з причин, що не залежали від її волі, не вчинила усіх дій, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця.

Стаття 16 ККУ (кримінальна відповідальність за незакінчений злочин) - кримінальна відповідальність за готування до злочину і замах на злочин настає за статтею 14 або 15 і за тією статтею Особливої частини цього Кодексу, яка передбачає відповідальність за закінчений злочин.

Пока не будут добыты доказательства изнасилования и вина обвиняемого не доказана судом - действует презумпция невиновности, которую никто не отменял. Если отсутствуют телесные повреждения у потерпевшей стороны, можно провести, например, психологическую экспертизу. Методы и способы доказательства вины подозреваемого выбирает сторона обвинения, следователь.

17.06.2019 15:57

Вопросы из такой же категории

Как можно прекратить дело по статье 185 ч.3 до суда?
Что делать, если распространеняют твои личный и интимные фотографии без твоего ведома?
Мне сломали ручку двери