250 грн.

Вопрос решен

В 2008 году воспользовалась кредитной картой Дельта банка, на которой сумма была 4000 грн. Через некоторое время пришлось уведомить банк в письменной форме (в одном из отделений) о финансовых проблемах и просьбе пересмотреть сумму ежемечного платежа (было 350 грн, а просила про 200 грн). Пришел ответ, как всегда "ничем помочь не можем...". Платить таки перестала, тк финансовые трудности таки действительно были. Сейчас банк (Дельта банк) находится на стадии ликвидации. При этом упорно звонит одна коллекторская контора, которая говорит что представляет интересы банка, но при этом упорно отказывает о предоставлении каких-либо докуменгтов о переуступке кредита, и говорят что кредит не покупали. Грозят конфискацией имущества и подачей иска в суд. Сумма задолженности около 14500 грн. Как быть?

19.06.2019 16:27
Виолла, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня.
Віднесення банку до категорії неплатоспроможних, запровадження процедури тимчасової адміністрації або ліквідації банку не припиняють дію кредитних договорів. Позичальник зобов’язаний повернути банку основну суму боргу та сплатити проценти у розмірах і у строки, встановлені умовами кредитного договору. Це також стосується заборгованості за платіжними картками. Пам’ятайте, що кошти, сплачені позичальниками на погашення кредитів, є джерелом для розрахунків із кредиторами, у тому числі вкладниками, неплатоспроможних банків.
Під час тимчасової адміністрації, що запроваджується на строк до одного місяця, Фонд здійснює пошук інвестора, який би придбав неплатоспроможний банк у цілому, або ж його активи та зобов’язання. Якщо знайти зацікавленого інвестора не вдалося, Національний банк України за пропозицією Фонду приймає рішення про відкликання банківської ліцензії і ліквідацію неплатоспроможного банку.
Після відкликання банківської ліцензії та початку процедури ліквідації сплату заборгованості необхідно здійснювати на накопичувальний рахунок, що відкривається у Національному банку України. Відомості про ліквідацію банку та реквізити накопичувального рахунку розміщуються на сайті неплатоспроможного банку та на веб-сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Погасити кредит можна:

- через відділення будь-якого діючого (платоспроможного) банку згідно з його тарифами;

- за допомогою дистанційних каналів діючих (платоспроможних) банків (веб-банкінг, мобільні додатки);

- готівкою за допомогою платіжних терміналів;

- готівкою через каси діючих (працюючих) відділень неплатоспроможного банку.
Протягом процедури ліквідації банку Фонд здійснює продаж його майна (активів). Одержані від реалізації кошти направляються на погашення вимог кредиторів банку.

Кредити – це один із основних активів банку, тому вони теж виставляються на продаж. Придбати їх на відкритих торгах (аукціонах) можуть юридичні та фізичні особи (окрім самих позичальників та поручителів за договорами, права вимоги за якими виставляються на продаж). Інформація про виставлені на продаж активи оприлюднюється у друкованих засобах масової інформації, на сайті банку та на веб-сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У разі продажу кредиту, новий кредитор письмово повідомляє позичальника про заміну кредитора за кредитним договором та вказує нові реквізити, на які слід повертати кошти. Факт продажу кредиту не змінює умови кредитного договору. У той же час, новий кредитор може запропонувати позичальнику змінити умови договору. Погоджуватися на нові умови чи ні – самостійне рішення позичальника.
Для отримання інформації щодо залишку заборгованості за кредитом, зняття обтяження на предмет застави тощо позичальникам необхідно звертатися до неплатоспроможного банку, контакти якого можна знайти на його сайті, на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб – www.fg.gov.ua

20.06.2019 11:00