270 грн.

Вопрос решен

Доброго дня. Я прохожду службу за контрактом у військовій частині після закінчення вищого військового навчального закладу (випуск був в грудні 2018 року). Мені повідомили що мене будуть переводити до іншної військової частини (інший гарнізон) попросили написати рапорт від себе про клопотання переведення мене до іншої військової частини,я відмовився. Тиждень потому мені повідомили що прийшов наказ про моє переведення. Цей наказ я очима не бачив, а мені вже кажуть завтра здавати посаду. Отож в мене до вас запитання чи законні ці дії, та на яких підставах мене можуть перевести до іншої військової частини без мого дозволу?

28.06.2019 09:50
Владислав, Одесса

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
Вас обов'язково повинні ознайомити з наказом. Досить в графі "ознайомлений" написати "не згоден" і надати пояснювальну записку, в якій потрібно описати поважні причини своєї незгоди, приклавши відповідні підтверджуючі документи, якщо вони є.
Ви повинні розуміти, що звільнити Вас не зможуть без Вашої згоди, або поки не буде з вашого боку будь-якого порушення.

Також слід зауважити, що для переведення в іншу частину потрібно писати рапорт. Більш детальну інформацію можна знайти в Положенні про проходження військової служби громадянами України, розділи "Призначення на посади", "Переміщення військовослужбовців", а також Інструкцію про його виконання.

Є питання - питайте.



28.06.2019 14:18
Владислав
Одесса

Дякую за відповідь.
А графа йде на одному аркуші з наказом? Чи не є він витягом з наказу, типу : л-та Іванова направити на проходження служби у в/ч....
Вони аргументують тим, що на вищу посаду можна і без моєї згоди, (ст. л-та), хоча я на такій вже знахождусь, але в тій частині оклад трохи вище, це за їх словами. Але випускника ж рік не можна перевоити в іншу частину (згідно Положенні про проходження військової служби громадянами України?
Підскажіть, будь ласка, що робити, в які органи звертатись якщо Ваші підсказки та мої дії не спрацюють?
Дякую за допомогу.

29.06.2019 10:14

Якщо наказ не особистий, а загальний, тоді до наказу додається список осіб, щодо яких він поширює свою дію.
Але в будь-якому випадку Вас повинні ознайомити під розпис. Ось поруч з графою підпису варто зробити позначку "не згоден".

Згідно з "Положенням про проходження військової служби громадянами України" випускники вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти протягом року не підлягають переміщенню по службі, крім таких випадків:

у зв'язку зі службовою необхідністю для комплектування Сил негайного реагування Збройних Сил України;

у разі неможливості проходження військової служби на займаній посаді за станом здоров'я відповідно до висновку (постанови) військово-лікарської комісії;

якщо займана посада підлягає скороченню внаслідок скорочення штатів або проведення організаційних заходів;

за сімейними обставинами - на особисте прохання;

у зв'язку з призначенням на нижчу посаду в порядку дисциплінарного стягнення;

у зв'язку з перебуванням у відносинах прямої організаційної та правової залежності з особами, які є близькими особами у значенні, наведеному в абзаці четвертому частини першої статті 1 Закону України "Про запобігання корупції";

у разі потреби доукомплектування в особливий період посад, передбачених штатами воєнного часу.

Що зазначено у мотивувальній частині наказу?

29.06.2019 16:08
Владислав
Одесса

.

28.06.2019 20:22 (Изменён 29.06.2019 10:14)

Вопросы из такой же категории

Статья 408 пункт 3
Мне 33 года, я не служил в армии и у меня не было военной кафедры. Могут ли меня призвать в армию?
Не отдают приписное. Оно мне нужно для поступления в университет.