Доброго дня. Вже тиждень як дзвонять колектори із кешбері і допитуються чи знаю таку людину і ким мені приходиться що я прикриваю. А я взагалі такої людини не знаю. А вони дзвонять і кажуть ви говорили що знаєте. Я їм кажу що я такого не говорила. А дзвінки записані. А вони дзвонять кожні 10-15 хв. Роботи. Я вже скільки їх заблокувала, а вони всерівно з інших номерів дзвонять і кажуть будемо дзвонити, поки я не скажу що я знаю таку людину. Це як? Я їм кажу шукайте того хто у вас брав, а вони кажуть написаний мій номер телефону. Я не вірю. Думаю вони просто десь взяли номер і дзвонять. Бо я ніколи кредити не брала і ні в кого поручителем не була. Що Робити в такому випалку? Номер телефону в мене давно, я не хотіла б його міняти через шахраїв. Я їм кажу я подала заяву а прокуратуру і всі записи, а вони кажуть що будуть і вони в прокуратура дзвонити. Підкажіть будь ласка що робити в такій ситуації.

29.06.2019 09:12
Леся, Черкассы

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня! Дії колекторів стосовно Вас - незаконні. Вимагайте припинити незаконне втручання в Ваше життя. Рекомендую, взагалі не вступати в усну дискусію з колекторами. Вимагайте надання Вам письмових доказів, що Ви підписали договір поручительства. Якщо такого договору немає, навіть якщо Ви знаете боржника, Ви не зобов'язані відповідати по його зобов'язаннях (сплачувати борг, пеню). А також колектори не мають права вимагати у Вас сприяти у виявлені боржника, надавати будь-яку інформацію.

29.06.2019 12:53
Леся
Черкассы

А якщо я не підписувала нічого, то що зробити щоб вони не турбували більше? До кого звертатися в таких випадках?

29.06.2019 13:11

Можете попередити "колекторів", що їх дії можуть бути трактовані як вимагання та Ви будете змушені звернутись до правоохоронних органів по факту вчинення злочину, передбаченого статтею 189 Кримінального кодексу України.

"Стаття 189. Вимагання

1. Вимога передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, обмеження прав, свобод або законних інтересів цих осіб, пошкодження чи знищення їхнього майна або майна, що перебуває в їхньому віданні чи під охороною, або розголошення відомостей, які потерпілий чи його близькі родичі бажають зберегти в таємниці (вимагання), -

караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк."

У випадку не припинення колекторами на Вашу вимогу незаконних дій, пишіть відповідну заяву до поліції.

29.06.2019 13:14 (Изменён 29.06.2019 13:15)
Леся
Черкассы

Дякую.

29.06.2019 14:33