Ответы юристов


Здравствуйте, Анастасия.
Гражданский брак не является официальным, если Вы подразумеваете под этим сожительство мужчины и женщины одной семьей, и таких положений в Семейном кодексе Украины нет.
Есть статья, которая касается имущества совместно проживающего мужчины и женщины:

Стаття 74 СКУ. Право на майно жінки та чоловіка, які проживають однією сім'єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі
1. Якщо жінка та чоловік проживають однією сім'єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, майно, набуте ними за час спільного проживання, належить їм на праві спільної сумісної власності, якщо інше не встановлено письмовим договором між ними.
2. На майно, що є об'єктом права спільної сумісної власності жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, поширюються положення глави 8 цього Кодексу.

13.07.2019 18:23

Вопросы из такой же категории

Всиновлення дитини для іноземців
Мне 17,6 лет , молодому человеку 19,6 . Живу пока что дома , но мой отчем меня унижает , угрожает , иногда бьет . Терпеть это просто уже не выносимо . Могу ли я согласно статьи 29 , жить отдельно без разрешения мамы , суда ?
Зміна прізвища після одруження